"Esimesed voorud pole MM-il veel erilist põnevust pakkunud, sest enamikes mängudes on juba enne avavilet selge, kes võidab. Euroopa riigid on naiste käsipallis nii domineerivad, et eriti Aasia või Kesk- ja Lõuna-Ameerika võistkondade vastu võiks mängu esimese poolajaga ära lõpetada. Näiteks on tiitlikaitsja Holland võitnud kohtumised 40- ja 41-väravalise paremusega. Või värske mäng Norra ja Iraani vahel, kus iraanlannad läksid küll 2:1 juhtima, aga kaotasid siis 9:41. C-alagrupis ongi nüüd teisipäeval ees põnevuskohtumine Norra ja Rumeenia vahel, mida ootan huviga," rääkis Treiman, et naiskondade tasemevahe on kohati üüratu.

Ta jätkas: "Rumeenial on tippklubis Györi Audi ETO-s palliv joonemängija Crina Pintea, kes on üle 190 sentimeetri pikk ja nii tugev, et olen ikka imestanud, kuidas teda üldse annab joonelt eemal hoida. Samal ajal on ungarlaste superklubis Györ ka neli Norra võtmemängijat, nii et igatpidi saab olema põnev vastasseis."

Eestlanna avaldas ka naiskonna, kelle võit talle kõige rohkem meeltmööda oleks: "Norrale hoian MM-il kõige enam pöialt, jälgin nii koondist kui ka norralannasid üksikult Meistrite liigas oma klubide eest mängimas. Neil on mitmeid pallureid, kes mullegi eeskujuks. Eriti tagaliinist Stine Bredal Oftedal ja Veronica Kristiansen – kes igapäevaselt just Györis leiba teenivad – ning ka maailma parim vasakukäeline, Nora Mørk."

Juhul, kui Eesti koondis tiitlivõistlusele pääsenuks, siis Treimani sõnul seal häbisse poleks jäädud: "Tänavuse MM-i taset või siis just naiskondade tasemevahet vaadates tekib küll tunne, et Eesti naiste koondis suudaks sealt mõnegi võidu noppida. Alistasime rahvusnaiskonnaga sel aastal kahel korral Läti ja selge, et me soosikutele vastu ei saaks. Aga teiste kontinentide koondistega mängides me nulli peale ei jääks."

"Meie naiskonna arenguks oleks vaja veelgi rohkem mänge – seda nii koduses meistriliigas kui ka koondisega. Suurema mängude arvuga paraneks koostöö ja tase ning kogemustega tuleks tulemusedki. Välismaale võiks ka siirduda rohkem meie pallureid, nii mõnigi lõpetab mängimise enne kui selline võimalus tuleb," lisas Treiman.

"Õige MM alles algab, viimases alagrupivoorus on palju tähtsaid kohtumisi, sest põhiturniirile võetakse omavaheliste mängude tulemused kaasa. Suuremad soosikud ehk Norra, Prantsusmaa, Rootsi, Venemaa ja Holland alustasid kõik kahe ülekaaluka võiduga ning pole veel tõelist taset näitama pidanud," usub ta, et praegu on veel vara liiga suuri järeldusi teha.

Lisaks eelmainitutele alustasid MM-i kahe võiduga ka Serbia, Rumeenia, Saksamaa, Ungari, Taani, Lõuna-Korea, Brasiilia ja Hispaania. Kolmas voor mängitakse esmas- ja teisipäeval ning põnevuslahingud on kindlasti C-alagrupi Norra – Rumeenia ja D-alagrupi Holland – Rootsi.