Nädal tagasi Venemaal, Balakovo linnas tuli Serviti teisel poolajal välja viieväravalisest kaotusseisust ning suutis kordusmänguks kaasa võtta minimaalse kaotuse, tulemusega 24:25. Mesikäpa hallis alustasid külalised veidi paremini ja said kaheksandal minutil 4:2 ette.

Põlvalased panid siis kaitse kaheksaks minutiks lukku ja tegid 6:0 vahespurdi. Carl-Eric Uibo ja Hendrik Varul tabasid kaks korda ning 15. minutil tuli Andris Celminši viskest 8:4. Kolm minutit hiljem tõi Anatoli Tšezlovi tabamus tabloole numbrid 9:6, kuid uskumatu küll, see jäi avapoolajal Serviti viimaseks väravaks.

Rünnakult kadus kindlus täielikult, viskajate sihik oli paigast ja kui vahel tabati vastaste blokki, siis enamik palle lendas väravast üle ja mööda. SGAU kasutas põlvalaste mõõna osavalt ära ja viskas omakorda kuus vastuseta väravat ning poolajavileks juhtisid külalised 12:9.

36-protsendiline visketabavus ei saanud jätkuda ning peaaegu veerandtunniseks veninud väravapõua lõpetas Henri Sillaste. Eston Varusk tegi mitu head tõrjet ja Varul vähendas vahe minimaalseks. Vastastel olid aga heas hoos mängujuht Sergei Bolotin ja vasaksisemine Arseni Uhvarkin. Viimase tabamus aitas SGAU jälle 16:13 juhtima.

Serviti võitles ja 47. minutil seadis Sillaste täpne karistusvise tabloole viigi 18:18. Juhtima SGAU võõrustajaid ei lubanud, vaid rebis uuesti sisse kolmeväravalise edu. Venemaa koondiseringi kuuluv väravavaht Stanislav Tretõnko tõrjus Sillaste karistusviske, kuid Uibo vähendas kahe väravaga vahe minimaalseks, 22:21.

Siis tabas Bolotin ja veel kord Uibo ning kaheksa sekundit enne lõpuvilet viigistas Arturs Meikšans mänguseisu. 23:23 viik oli SGAU-le piisav ning kahe mängu kokkuvõttes oli Venemaa klubi paremus 48:47. Uibo viskas üleplatsimehena üheksa väravat, Sillaste lisas neli, Tšezlov ja Varul kolm. Vastaste täpseim oli Bolotin seitsme tabamusega.

"Eks esimene emotsioon on ikka suur pettumus. Väga kurb igatpidi – saime toetajad saali, rahvas elas maruliselt kaasa, aga paraku jäime nii napilt edasipääsuukse taha. Võitlusvaimu poolelt pole meeskonnale midagi ette heita, mõlemas mängus võideldi lõpuni," kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Kahjuks jäi täna kõik realiseerimise taha, rünnak muutus avapoolaja lõpus ümmarguseks ja visked pandi raamidest mööda. Tagaajaminegi sujus vaevaliselt ja eks see kulutas meid ka kõvasti. Lootus oli nagu kogu aeg õhus, aga mõnes olukorras polnud ka õnne, kui lahtised pallid vastastele põrkusid," kirjeldas põlvalaste pettunud juhendaja.