Laupäeval saadud 18-väravalist kaotusseisu tagasi mängida oli ilmselgelt ebareaalne, aga HC Tallinn alustas isukalt. Karmo Harju ja Markus Oliver Mädo viisid kodumeeskonna 2:0 juhtima. Ehkki vastaste tuntuim mees Niclas Barud blokeeris mitu meie meeste viset, aitas Harju tabamus üheksandal minutil Tallinna 6:3 ette.

Alingsås tõi platsile päev varem eestlastele paksu pahandust teinud taanlasest pommitaja Mathias Pederseni ja korduvalt vähenes vahe minimaalseks. 19. minutil tegi Marius Aleksejev mitu tähtsat tõrjet ning Harju viskest kasvas edu jälle kolmele väravale, 12:9.

Pedersen sattus küll pidurdamatusse hoogu ja viskas avapoolajal kaheksa väravat, aga Tallinn ei andnud edu kordagi käest ja puhkepausile mindi seisul 19:17. Juba avapoolajal ilmeksimatult tabanud Kaspar Lees viskas pärast vaheaega kaks väravat järjest, ühe lisasid Vladislav Barõlov ja Igor Skiba ning Tallinn sai viieväravalise eduseisu – 23:18.

Veel 37. minutil tuli Harju tabamuse järel 25:21, siis jäid pealinlased seitsmeks minutiks väravata ning Alingsås nõelus vahe kinni. Enamatki, Pedersen viis karistusviskest Rootsi meeskonna 26:25 juhtima. Viimane veerandtund möödus väga tasavägises heitluses, kord juhtis üks tiim, siis teine.

Leesi kolm järjestikust väravat viisid Tallinna kolm minutit enne lõpuvilet 32:30 ette, kuid külalistel oli veel aega. Kaks taanlast ehk Pedersen ja Mathias Bach Møller päästsid Alingsåsile 32:32 viigi ning Rootsi klubi edenes 16 parema sekka koondtulemusega 68:50.

Tallinna resultatiivseim oli Lees kümne tabamusega, Mädo, Harju ja Barõlov lisasid neli ning Skiba, Jürgen Rooba ja Kalev Kütt kolm väravat. Teist päeva järjest kerkis üleplatsimeheks Pedersen, kes sel korral saatis 19 sooritatud viskest võrku 13.

"Minu usk, et meil olnuks sellest paarist šanss edasi pääseda – kui saanuks täiskoosseisus mängida – sai täna tõestuse. Otsustasime riietusruumis, et iga mängija isikliku ja meeskonna au nimel tuleb anda korralik lahing. Olen väga uhke poiste üle, nad tegid hea mängu," kommenteeris HC Tallinna peatreener Bo Østergaard.

"Tõime mängu veidi rohkem füüsilisust, eriti just kaitsesse ja põhimõtteliselt sundisime Alingsåsi kasutama parimat koosseisu ja mitte varumehi, nagu võib-olla oli plaan. Juhtisime pikalt ja ehk pidanuks võitmagi, aga ka viigiga võib rahule jääda," sõnas kogenud taanlane.

"Eurosari on meie jaoks tähtis ja sel aastal tegime jälle ühe sammu edasi. Emotsionaalne võit Leedu meister Šviesa üle oli juba märgiline, aga hea meel oli kodusaalis pakkuda Tallinna publikule ka Rootsi tippklubi esitusi. Suurepärane kogemus nii meeskonnale kui ka organisatsioonile tervikuna," lisas HC Tallinna eestvedaja Risto Lepp.