Võistlusele liidrikohalt startinud Lewis Hamilton tegi hea stardi ning suutis oma positsiooni säilitada. Seejärel hakkas asju juhtuma.

Kümnendal ringil sõitis Mick Schumacher seina, mille tulemusena toodi välja esmalt kollased lipud. Mõlemad Mercedese piloodid läksid turvaauto taga sõites boksi boksi rehve vahetama, lubades sellega Verstappenil liidriks tõusta. Hiljem otsustasid aga kohtunikud sõidu peatada, mis tähendas seda, et kõigil sõitjatel oli nüüd võimalus ilma positsiooni kaotamata värsked rehvid alla kruttida.

Kordusstardi järel suutis Hamilton esmalt Verstappenist mööduda, kuid hollandlane lõikas kurvi ning jäi liidripositsioonile. Lisaks sellele möödus britist ka Alpine'i piloot Esteban Ocon. Nende selja taga toimunud kokkupõrked tõid panid aga võistluse uuesti seisma ja pisukese pausi ajal käskisid kohtunikud Verstappenil oma koht Hamiltonile loovutada.

Järgmise kordusstardi järel pääses Red Bulli sõitja võistlust taaskord juhtima ning kui Hamilton üritas mõnikümmend ringi hiljem esikohta tagasi võita, surus tiitlikonkurent ta kurvis lihtsalt rajalt välja ja jätkas liidrina. Selle peale käskis Verstappeni võistlusinsener tal Hamilton mööda lasta, aga lihtsa kohtade vahetamise asemel otsustas hollandlane sirgel ootamatult aeglustada, nii et kaassõitjal ei jäänud muud üle kui talle tagant sisse sõita.

Video olukorrast:

Lõpuks andis Verstappen siiski koha tagasi ja teenis veel lisaks ka viie sekundilise ajakaristuse, pärast mida ta enam kordagi Hamiltonile ohtlikuks ei saanud.

Viimastel ringidel toimus äärmiselt tihe heitlus viimase poodiumikoha nimel, kus Bottasel õnnestus Oconist mööduda alles päris viimastel meetritel. Lõpuks jäi kahte sõitjat lahutama kõigest 0,102 sekundit.

Video Bottase möödasõidust:

Enne võistlust:

Laupäevase kvalifikatsiooni viimasel ringil oli esikoha poole teel MM-sarja üldliider Max Verstappen (Red Bull), aga hollandlane sõitis seina ja piirdus kolmanda ajaga.

Hamiltoni kõrvalt läheb teele teine Mercedese sõitja Valtteri Bottas. Ferrari sõitja Charles Leclerc oli neljas ja Verstappeni tiimikaaslane Sergio Perez viies.

Stardirivi:

Enne Saudi Araabia GP-d edestab Verstappen Hamiltoni kaheksa punktiga. Hooaja viimane etapp peetakse järgmisel nädalal Abu Dhabis.