Kuna võistluse direktor Michael Masi oli Hamiltoni rikkumise kolmandal treeningul fikseerinud, kutsuti Briti vormelisõitja Saudi Araabia GP-l kohtunike ette. Uurimine näitas, et Hamilton ei saanud kollaseid lippe näha, sest seda ei näidatud talle.

Mäletatavasti karistati eelmisel etapil kollase lipu eiramise eest MM-sarja liidrit Max Verstappenit. Red Bulli sõitja kaotas siis stardirivis viis kohta.

Küll karistati aga Hamiltoni vabatreeningul Nikita Mazepini takistamise eest. See rikkumine tõi talle hoiatuse ja Mercedese meeskonnale 25 000 euro suuruse trahvi.

Hamilton oli tänase kvalifikatsiooni kiireim. Kakskvõidu tagas Mercedesele Valtteri Bottas. Verstappen, kes sõitis oma viimasel kiireimal ringil rajalt välja, piirdus kolmanda ajaga.

"Ma ei teagi täpselt, mis mu kiirel ringil juhtus. Kolmas koht on kindlasti pettumus, aga vähemalt saime teada, et meie auto on siin rajal kiire,“ kommenteeris Verstappen pärast ajasõitu.

Verstappeni kõrvalt teisest reast stardib Ferrari sõitja Charles Leclerc, kolmandas reas on Sergio Perez (Red Bull) ja Pierre Gasly (AlphaTauri).

Stardirivi pole aga veel päris lõplik, sest Bottas põrkas kokku Kimi Räikköneniga ning see võib talle karistuse tuua.

Hetkel, kui sõita jääb veel kaks etappi, on Verstappeni edu kaheksandat MM-tiitlit jahtiva Hamiltoni ees kaheksa punkti.