Tartu püsis VEFi vastu mängus kuni esimese poolaja lõpuni, mil kaotusseis oli 39:41. Kolmas veerand kuulus aga lätlastele koguni 34:15, mis tähendas üldskoori 75:54. Lõpuvileks kärises vahe 31-punktiliseks (64:95).

Läti tippkluni resultatiivseim oli Ronald Curry Jr, kes viskas 17 punkti. Neli kaugviset tabanud Devondrick Walker lisas 14 ja Kristers Zoriks 13 punkti. VEF tabas kaugviskeid koguni 56%-ga, saates 30-st sooritusest korvi 17.

Tartu resultatiivseimana viskas Adomas Drungilas 18 punkti.

Tartu Ülikool peatreeneri Nikolajs Mazursi hinnangul jäädi hätta VEFi rünnakute takistamisel. „Kui pidasime esimesel poolajal oma kaitseplaanist kinni, siis püsisime mängus. Aga kui hakkasime väsima, lihtsamat teed minema ning nad surusid meid kõvemini, siis läks vahe suuremaks. Me ei suutnud nende poolkiireid rünnakuid peatada ja lasime kolmandal veerandil liialt palju skoorida. Selle perioodi kolmesed olid mängu võtmehetked. Väsimus mängis kindlasti mingit rolli ja selleks, et VEFile vastu saada, peavad kõik mängijad sajaprotsendiliselt õnnestuma. Hea on see, et püsisime esimese poolaja mängus ja nüüd tuleb teha tööd selle nimel, et suudaksime sel tasemel mängida 40 mänguminutit,“ sõnas Mazurs.

Riia VEF on täiseduga jätkava Ventspilsi järel teisel kohal, olles võitnud üheteistkümnest mängust kümme. Tartu Ülikoolil on tabelis üks võit ja seitse kaotust, mis ei anna enamat 13. kohast.

Märt Rosenthali intervjuu: