30 aasta vanuselt profikarjäärile joone alla tõmmanud Konta teatas, et on oma karjääri eest tänulik.

"Tänulik on see sõna, mida olen ilmselt karjääri jooksul kõige rohkem kasutanud ja see sobib ka nüüd kõige paremini. Minu mängijakarjäär on jõudnud lõpule ja ma olen niivõrd tänulik, et see oli just selline nagu ta oli," kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Konta lisas, et kõik märgid näitasid, et ta ei suuda tennises läbi lüüa, kuid tal oli õnne ning ta kohtus oma sportlasteel õigete inimestega. "Ma olen teile nii tänulik. Te teate, keda ma silmas pean."

Pikka aega Suurbritannia esinumbriks olnud Konta pääses neli hooaega tagasi Wimbledonis poolfinaali, lõpetades sellega brittide 39 aastat kestnud ootuse.

Nelja parema hulka jõudis Konta ka 2016. aastal Australian Openil ja 2019. aastal French Openil. Neljandal suurel slämmil - US Openil - jäi tema parimaks 2019. aastal välja mängitud veerandfinaal.

Hetkel maailma edetabelis 113. kohale langenud Konta mängis Anett Kontaveitiga karjääri jooksul kahel korral ja võitis mõlemad mängud. Kaia Kanepiga oli ta vastamisi korra - Stuttgardis 2014 - ja kaotas selle mängu.

Austraalias ungarlaste peres sündinud Konta kolis Suurbritanniasse 14-aastaselt. Briti kodakondsuse võttis ta 2012. aastal. Tennisekarjääri jooksul võitis ta auhinnarahadena 10 miljonit dollarit.