34-aastane Djokovic jahiks jaanuaris algaval Australian Openil rekordilist 21. suure slämmi tiitlit, kuid tema osalemine pole sugugi kindel, sest ta peaks Austraaliasse jõudes jääma kaheks nädalaks karantiini.

Djokovic pole väidetavalt koroonaviiruse vastu vaktsineeritud ja see tookski kaasa karantiinikohustuse. Esireketi isa ütles hiljuti, et ilmselt Djokovic Australian Openil ei mängi, kuigi ta väga sooviks osaleda.

"Selliste väljapressimiste tingimustes ta ilmselt ei mängi," ütles esireketi isa Srdjan kodumaal TV Pravale. "Mina ei teeks seda. Ning ta on mu poeg. Seega mõelge ise välja, kas ta läheb või mitte."

Pakula tunnistas, et soovib samuti väga esireketi kaasalöömist, kuid peab tema meeskonna taktikat vastuvõetamatuks.

Ministri sõnul võiks tippsportlased mõista, et koroonaviiruse vastu vaktsineerimise nõue on seatud Victoria osariigi elanike kaitsmiseks.

"Kui te olete rahvusvaheline tennisemängija või ükskõik milline külalissportlane, on see teie vastutus meie kogukonna ees. Ja seepärast palume neil rahvusvahelistel tennisetähtedel järgida samu nõudeid, mis on Victoria osariigi elanikel. Küsimus ei ole väljapressimises, vaid meie kogukonna kaitsmises," lisas minister.

Australian Open maadleb nüüd ka uue probleemiga, mille tõi uus koroonatüvi omikron. Austraalia peaminister Scott Morrisson teatas teisipäeval, et riik lükkab planeeritud reisipiirangute lõdvendamise edasi kahe nädala võrra, mis tähendab, et välismaalastest reisijad, kui nad on vaktsineeritud, saavad ilma karantiini jäämata riiki siseneda alles alates 15. detsembrist.

See muudab aga oluliselt väiksemaks ajaakna, mis jääb tipptennisistidel Austraaliasse sisenemiseks. Australian Openi eelturniirid algavad juba 2. jaanuaril.