Tüli põhjuseks on asjaolu, et Kläbo keeldub oma võistlusriietel kandmast Norra suusaliidu sponsori ja murdmaasuusatamist edastava voogedastusplatvormi Viaplay logo.

Kläbo leiab, et Viaplay ei peaks samaaegselt ülekannetega rahvusmeeskonda rahastama, kuna see tekitab küsimusi nende ja sportlaste sõltumatuse kohta.

"Ütlesin kohe föderatsioonile, et minu arvates on see teema keeruline, sest see koostöö seab meie iseseisvuse kahtluse alla. Mul pole Viaplay vastu midagi," lausus Kläbo, kirjutab sports.ru. "Olin kohe esimesest päevast peale skeptiline ja tegin oma seisukoha otsekoheselt selgeks."

Kas norralane võistleb sel nädalavahetusel Lillehammeris Viaplay logoga? "Ei, mul pole sellist plaani," kinnitas Kläbo.

Norralase sõnul on nüüd pall alaliidu käes ja kui nad jätkavad karmi joone hoidmist, tema Lillehammeris ei stardi.

"Ma ei tea, mis on nende vastus. Otsus on nende teha. Võib juhtuda, et lähen nädalavahetusel hoopis koos vanaisaga Sheikampenisse (Kläbo suvilasse toim), kus teeme intensiivse treeningu," lisas Norra suusaäss.

Kläbo pole ainus, kellele suusatamist näitav Viaplay voogedastusteenus ei meeldi. Soomlane Iivo Niskanen andis pärast Kuusamo MK-etapi 15 km distantsi võitu Viaplayle intervjuu, mis sisaldas umbes seitset sõna, kirjutab Ilta-Sanomat.

Seejuures oli intervjueerijaks Niskanenile tuttav pikamaasuusataja Teemu Virtanen. "Ta tunneb mind ja vähemalt minu isikus ja küsimustes ei saanud põhjus olla, mis sellise reaktsiooni esile kutsus," lausus Virtanen.

Väidetavalt on Niskaneni pahameele põhjuseks, et Viaplay on soomlast enda reklaamimiseks kasutanud, kuigi mingit lepingut selle kohta nende vahel ei ole.