Jerjomenko perekonnanime on Soomes tuntuks teinud eelkõige tema poeg Roman, kes pidas aastatel 2007-2016 põhjanaabrite koondises 73 kohtumist ning mängis suurtes klubides nagu Udinese, Kiievi Dünamo, Kaasani Rubin, Moskva CSKA ja Moskva Spartak.

1964. aastal sündinud Aleksei Jerjomenko mängis jalgpalli kohaliku SKA ja Rotselmaši, samuti Moskva Spartaki, Torpedo ja Dünamo eest. 1990. aastal jätkas ta mängijakarjääri Soomes, kust algas ka tema treenerikarjäär. Ta on jubendanud JBK-d, FF Jarot, Kasahstani klubi Karagandõ Šatjor, Armeenia klubi Jerevani Pjunikut, Seinäjokit ja lätlaste FK Spartaks.

Transiga sõlmis Jerjomenko üheaastase lepingu, mis algab 1. jaanuaril.

"Olen pikalt jälginud Barcelona ja Ajaxi tegemisi ning mulle meeldib nende lähenemine. Seetõttu eelistan ka ise mängida kombinatsioonidega ründavat jalgpalli. Mind õpetas Moskva Spartakis [Konstantin] Beskov, kelle teadmist olen kogu oma karjääri edasi kandnud. Olen sellist mängu alati mängijana mängida tahtnud ning üritan seda ka oma meeskondades juurutada," rääkis Jerjomenko Transi kodulehel.

"See põhineb ründaval ja domineerival mängul, kuid muidugi ei tohi me unustada ka kaitset. On selge, et organiseeritud ja kõrge kvaliteediga peab olema nii kaitse kui ka rünnak, sa pead olema valmis mängima nii positsiooni- kui ka kontrarünnakut. Kuid mitte mingil juhul ei mängi me ainult kaitsest lähtuvalt. Kellelegi ei meeldi taga seista - ei mängijatele ega publikule. On võimalik, et seda peab tegema mõnes üksikus mängud, aga see ei tohiks olla süsteemne."

Transil on jäänud tänavu pidada vaid üks kohtumine laupäeval Tallinnas JK Legioni vastu Sportland Arenal kell 13. Jerjomenko viibi sel mängul pealtvaatajana.