Picci, kes juhtis Alfa Romeo F1-meeskonna operaatorfirmat Sauberit, astus tagasi enne Mehhiko GP-d novembri alguses.

Picci ütles nüüd Motorsport.com-i Itaalia veebisaidile, et tema otsus oli tingitud sellest, et ta ei soovi enam meeskonnajuhi Frederic Vasseuriga tegemist teha. Ameti maha pannud mees on pettunud, kuidas järgmise hooaja sõitjaid välja valiti.

Motorspordi teatel näib endine esimees olevat nördinud, et meeskond loobus senisest poliitikast ja kokkuleppest, et tiimi üheks piloodiks on Ferrari noortetiimi sõitja.

Tänavu sõitsid Alfa Romeo eest Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. Uueks hooajaks palgati karjääri lõpetava Räikköneni asemele Valtteri Bottas, Giovinazzi asendati noore hiinlase Guanyu Zhouga (22).

"Kahju, et Antonio [Giovinazzi] tiimis ei jätka. Samas on mul hea meel Zhou tuleku üle. Tunnen Hiina poissi ja tema perekonda juba sellest ajast, kui teda Sauberi akadeemiasse tahtsime. Ta avab tiimile ka uusi ärivõimalusi," sõnas Picci.

Itaaliakeelse Motorspordi peatoimetaja Franco Nugnes kirjutab oma artiklis, et Picci seisukoht on selge: ta oleks eelistanud uuel hooajal sõitjapaarina näha Giovinazzit ja Zhoud.