34-aastane Messi (PSG), kes on varem Ballon d'Or`i võitnud ka aastatel 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 ja 2019, suutis tänavu Argentina koondise viia Lõuna-Ameerika meistriks.

Cristiano Ronaldo (Manchester United) sai tänavusel valimisel alles kuuenda koha. Viimati oli portugallane, kellel on viis Ballon d'Or`i tiitlit, esikolmikust välja jäänud 2010. aastal, kui auhinna teenis Messi Andres Iniesta ja Xavi ees.

Tänavu oli Ronaldo ees viies prantslane N'Golo Kante (Chelsea), neljas prantslane Karim Benzema (Real), kolmas itaallane Jorginho (Chelsea) ja teine poolakas Robert Lewandowski (Bayern).

Lewandowski sai lohutusauhinnaks esmakordselt välja antud parima ründaja tiitli. Poolakas lõi mullu Euroopa suurima väravakütina Bundesligas koguni 49 väravat.

Parima väravavahi ehk Lev Jašini auhinna sai oodatult Itaalia koondisega Euroopa meistriks tulnud Gianluigi Donnarumma. Itaallane oli valitud ka EMi parimaks mängijaks. Viimati oli seda väravavahtidest suutnud Taani kuulsus Peter Schmeichel 1992. aastal.

Aasta meeskonna tiitli sai Chelsea, kes krooniti UEFA meistrite liiga võitjaks.

Naistest valiti maailma parimaks jalgpalluriks Hispaania koondise ja Barcelona 27-aastane poolkaitsja Alexia Putellas. Tänavu ka UEFA aasta jalgpalluriks nimetatud Putellas lõi mullusel hooajal 26 väravat, olles sellega resultatiivseim poolkaitsja.

Hispaanlannale järgnesid tema koondise- ja klubikaaslane Jennifer Hermoso ning Austraalia koondislane Sam Kerr (Chelsea).

Parima U21 vanuserühma jalgpalluri tiitli pälvis oodatult Barcelona 19-aastane poolkaitsja Pedri. Noor hispaanlane pidas eelmisel hooajal oma koduklubi ja rahvuskoondise ette kokku lausa 73 kohtumist.