Sarnase otsuse võttis vastu kogu Norra meestekoondis. Küll aga oli Niskanen ainus soomlane, kes loobus täna võistlemast. Nimelt on Rukal hetkel külmakraade 20 ümber. Samal põhjusel lükati naiste 10 km distantsi algus 11.20-lt edasti kella 14.45 peale.

"Norralased täna starti ei tule," kinnitas Iltalehtile meeskonna treener Eirik Myhr Nossum. Teiste hulgas ei stardi seega Emil Iversen, Hans Christel Holund, Erik Valnes, Johannes Hösflot Kläbo jne. "Otsus tehti hommikul, kui nägime õhutemperatuuri. Neil on juba varasemalt kogemusi sellise ilmaga võistlemisel. Me ei taha sportlastele liiga teha."

"Nad on aastaid võistelnud sellistes tingimustes ning külmakahjustusi saanud. Nad on kurtnud ka hingamisprobleemide üle," lisas Nossum.

Sarnast otsust on oodata ka naiskonna poolt. "Kui võistlus toimub, siis enamik naisi ei stardi," sõnas naiskonna peatreener Ole Morten Iversen.

"Külm õhk mõjub kopsudele kõige hullemini. Seda eriti nüüd, mil sportlased on teist või kolmandat päeva juba külmas suusatamas," selgitas Ilta-Sanomatile suusaekspert Harri Kirvesniemi.

Täiendatud 14.15:

Venemaa võttis sõidus nelikvõidu. Aleksandr Bolšunov edestas lõpuheitluses Sergei Ustjugovit (+0,5 sek) ja Artem Maltsevit (+0,7). Neljanda koha teenis Ivan Jakimuškin (+5,3). Tšehh Michal Novak oli viies (+9,2) ja Ilja Semikov Venemaalt kuues (+12,7).

Eestlastest pidid esialgu startima Martin Himma, Kaarel Kasper Kõrge ja Alvar Johannes Alev. Ainsana oli stardis kohal aga Himma, kes sai 54. koha (+4.48,8).