Kuigi Udrih mängis viimati hooajal 2017/2018, kuuludes Kaunase Žalgirise ridadesse, siis sportlaskarjäär polnud ta kuni eilseni veel ametlikult lõpetanud.

"Räägitakse, et profisportlane sureb kaks korda. Esimene juhtub neist siis, kui ei saa enam spordiga tegeleda," kirjutas Udrih laupäeval sotsiaalmeedias. "Mul on läinud kaks pikka aastat aega, et olukorda aktsepteerida ja teatada karjääri lõpetamisest."

"Väikesest Sloveenia külast pärit inimesena mängida NBA-s 13 hooaega ning võita kaks tiitlit... See on rohkem, kui oleksin osanud unistada. Armastasin igat minutit," jätkas sloveen, kes lisas, et soovib jätkata karjääri korvpallitreenerina. "Loodan jagada oma teadmisi edasi järgmisele põlvkonnale."

Sloveenias profikarjääri alustanud Udrih mängis NBA-s aastatel 2004-2017. Ta esindas San Antonio Spursi, Sacramento Kingsi, Milwaukee Bucksi, Orlando Magcitu, New York Knicksi, Memphis Grizzliest, Miami Heati ja Detroit Pistonsit. Spursi särgis tuli ta kahel korral ka NBA meistriks.

Pika karjääri jooksul tuli ta meistriks ka Iisraelis, Sloveenias ja Leedus. Mullusest aastast alates on ta New Orleans Pelicansi juures töötanud mängijate arengutreenerina.