Belenensese jaoks algasid mured nädala alguses, kui üks mängijatest andis positiivse koroonaproovi. Järgnevad testid kasvatasid klubis koroonajuhtumite arvu 17-ni, 13 positiivset proovi andsid mängijad. Kuigi Belenenses on tõsises koroonakriisis, algas laupäevane kohtumine Benficaga planeeritud ajal.

Klubi president Rui Pedro Soares väitis mängu eel, et võistkond ei palunud kohtumise edasi lükkamist. "Meil on registreeritud 38 mängijat. Seega jääb otsus terviseametile," vahendas Goal.com Soaresi sõnu. "Ootame ja austame nende otsust."

Mängijad olid aga teist meelt, kui mitmed klubi pallurid esinesid sotsiaalmeedias ühisavaldusega. "Jalgpallil on südant vaid siis, kui see on konkurentsivõimeline. Jalgpallil on südant vaid siis, kui see on tõesti sport. Jalgpallil on südant vaid siis, kui see on rahva tervisele eeskujuks. Täna kaotas jalgpall oma südame," seisis mängijate ühisavalduses.

Keerulises olukorras Belenenses saatis Benfica vastu platsile vaid üheksa mängijat, kellest kaks olid väravavahid. Varuväravavaht Joao Monteiro alustas kohtumist poolkaitses. Benfica suutis mõistagi paremuse maksma panna, võites juba avapoolaja 7:0.

Teise poolaja alguses saatis Belenenses platsile vaid seitse mängijat. Poolaja alguses istus platsile maha ka Monteiro, andes mõista, et on saanud vigastada. Kuna alla seitsme mängija ei tohi platsil viibida, pidi kohtunik kohtumise enneaegselt lõpetama.

Belenensese ja Benfica kohtumine on jalgpallimaailmas tekitanud palju vastukaja. "Mis asi see on? Kas ma olen ainus, kes ei saa aru, miks mängu edasi ei lükatud?" küsis Twitteris Portugali jalgpallitäht Bernardo Silva (Manchester City).

Mängu järel teatas aga Soares, et palus Portugali kõrgliigal kohtumise siiski edasi lükata. "Pärastlõunal andsime Ligale teada, et me ei soovi seda mängu pidada. Meil oli aga kaheksa mängijat olemas ja nad vastasid, et sellisel juhul oleks matšilt puudumine põhjendamatu. Tänane mäng oli häbistav meie kõigi jaoks," vahendas Reuters mehe sõnu.

"Me ei soovinud sellistes tingimustes väljakule minna," rääkis kohtumise järel Benfica president Rui Costa. "Benfica oli selleks samamoodi sunnitud nagu Belenenses. Mul on kahju, et täna niimoodi läks. See on tume peatükk Portugali jalgpalli ja kogu riigi ajaloos."

Jaga
Kommentaarid