Avavoorus 131 m pikkuse hüppega 27. koha koha saanud Aigro suutis keerulistes oludes teha teises hüppevoorus veelgi pikema hüppe (133 m) ning sai lõppkokkuvõttes 268 punktiga 18. koha.

Võistluse võitis sloveen Anze Lanisek (311,9 p). Talle järgnesid sakslased Karl Geiger (310,3 p) ja Markus Eisenbichler (305,2 p).

Reedel MK-etapil kaheksanda koha teeninud Ilves lõpetas eilse võistluse koguni neljandana. Kolmandast kohast jäi teda lahutama vaid 0,5 sekundit.

Pühapäevane hüppevõistlus algas kell 10. Tund aega varem toimub proovivoor, kus Ilves sai 135-meetrise õhulennu eest teenitud 151,4 punktiga neljanda koha. Proovivooru parim oli Jarl Magnus Riiber 157 silmaga.

Põhivõistlusel kulges kõik plaanipäraselt kuni 37. kahevõistlejani. Siis hakkas tuul kaarte segama ning võistlus peatati enam kui pooleks tunniks. Nimelt hakkas tuul puhuma tagant ning järelejäänud hüppajad oleksid pidanud sooritama õhulende kehvemates tingiustes. Üks võimalus olnuks poomi tõsta, kuid siis olnuks hüppe juba sooritanud kahevõistlejad kehvemas seisus.

Pikema pausi järel teatasid korraldajad, et hüppevõistlusega enam ei jätkata ehk suusadistantsiks lähevad käiku neljapäevase eelvõistluse tulemused. Ilves sai neljapäeval aga disklahvi, sest tema kombinesoon ei vastanud reeglitele. „Ühest kohast oli kombinesoon tõesti pisut suur,” tunnistas Ilves neljapäeval Delfile. „Eks me ikka kompame piire ja üritame õmmelda sellise kombe, mis paremini õhus kannab, aga seekord oli ebatäpsuse põhjus pigem uutes reeglites ja kohtunikud on esimesel etapil samuti karmimad.” Nii oli Ilvese jaoks Ruka MK-etapp lõppenud.

Sõidu võitis taaskord Riiber, kellele järgnesid austerlane Johannes Lamparter (+12,4) ja koondisekaaslane Jens Oftebro (+32,0).

Murdmaasuusatamises on pühapäeval kavas jälitussõidud vabatehnikas. Naiste 10 km distants algab külma pakase tõttu hoopis kell 14.45. Ainsa eestlannana võistlev Kaidy Kaasiku läheb rajale 62. kohalt, ta alustab rootslannast Frida Karlssonist 3 minutit ja 49 sekundit hiljem.

Meeste 15 km jälitussõit algas kell 13.30. Külma ilma tõttu loobusid aga esimesena startima pidanud soomlane Iivo Niskanen ja kogu Norra meeskond võistlemast. Eestlasi pidi stardis olema kolm: Alvar Johannes Alev alustab 42. kohalt (+2.07), Martin Himma 61. positsioonilt (+2.53) ja Kaarel Kasper Kõrge on stardijärjekorras 65. (+3.00). Lõpuks startis vaid Himma, kes sai 54. koha.

Ootamatult hõredaks jäänud konkurentsis võtsid venelased nelikvõidu Aleksandr Bolšunov edestas lõpuheitluses Sergei Ustjugovit (+0,5 sek) ja Artem Maltsevit (+0,7).

Ruka MK-etapile tõmbavad joone alla suusahüppajad. Tänane põhivõistlus algab kell 17.15. Eestlastest on stardis Kevin Maltsev ja Artti Aigro.