Selleks tuleks alistada Iisrael. Võidukogemus on Eestil olemas, sest 2018. aasta veebruaris oldi samast vastasest Tallinnas 78:62 üle. Sellest mängust on siiski üsna mõttetu järeldusi teha, sest mõlema võistkonna koosseis on suures osas vahetunud. Näiteks Eesti poolelt tegid tolles mängus kaasa vaid Martin Dorbek, Kristjan Kitsing ja Kristian Kullamäe.

Praeguse Iisraeli koondise suurim tugevus peitub tagaliinis. Neil on Gal Mekeli, Yam Madari ja John DiBartolemeo näol kolm rahvusvahelise klassiga mängujuhti. Seega pole ime, et Eesti peatreener Jukka Toijala tegi võrreldes neljapäevase kohtumisega, kus Eesti võitis võõrsil 69:66 Saksamaad, koosseisus ühe muudatuse. Tugeva ja füüsilise kaitsjana tuntud Jaan Puidet vahetas välja 19-aastase ääremängija Joonas Riismaa. Ülejäänud 11 pallurit on samad.

Eesti koosseis:

Tagamängijad: Kristian Kullamäe, Rain Veideman, Märt Rosenthal, Martin Dorbek, Mikk Jurkatamm, Jaan Puidet

Ääremängijad: Siim-Sander Vene, Henri Drell, Kaspar Treier, Kristjan Kitsing

Keskmängijad: Rauno Nurger, Henri Veesaar

Kapten Siim-Sander Vene sõnul teab Eesti, kui ohtlikud vastaste mängujuhid on. "Sakslased järgisid joonist ja otsisid suuremaid mängijaid, Iisraeli meeskonnas võib ka tagameestelt korve tulla," sõnas ta.

Pealtvaatajaid lubatakse Saku Suurhalli 3360, kõik piletid on välja müüdud.

Iisrael alustas valiksarja kodus saadud 69:61 võiduga Poola üle. Kuigi ka Saksamaa ja Eesti matšis ei saanud kumbki võistkond 70 punkti täis, ei tasu oodata, et tänane matš tuleb sama korvidevaene. Nii Eestil kui ka Iisraelil on rünnakujõudu rohkem kui need skoorid näitasid.

Peatreener Toijala ja mitmed Eesti mängijad nentisid pärast neljapäevast matši, et oma mängu tuleb parandada. „Vajame pühapäeval paremat esitust, niisuguse mänguga on kaks korda järjest raske võita. Aga usun, et saame aru, mis probleemid olid,“ rääkis Toijala. Suurim murelaps oli 20 pallikaotust.

Sisuliselt sama avaldusega esines ka Iisraeli ääremängija Tomer Ginat. „Võõrsil on hoopis teistsugune tunne mängida. Peame tegutsema paremini kui Poola vastu ja mõned muutused tegema. Tuleb valmis olla kaitses lauad maha võtta, joosta ja oma korvpalli mängida,“ vahendas tema sõnu Iisraeli korvpalliliidu koduleht.

Iisrael - Poola mängu videokokkuvõte:

Iisraeli iseloomustamiseks sobib kõige paremini osavus. Ilmselt näeme kolmest mängujuhist (Madar, Mekel, DiBartolomeo) tihti platsil kahte korraga. Võib-olla lausa kogu mängu jooksul, sest Iisraeli numbed „kahed“ Yiftah Ziv ja Adam Ariel on klassi võrra kehvemad pallurid.

Lisaks DiBartolomeole sai Iisrael tänaseks mänguks juurde ka tsenter Roman Sorkini, mõlema koduklubi on Tel Avivi Maccabi. Berliini Albast Tamir Blatti ja Yovel Zoosmani aga kätte ei saadud.

Iisraeli peatreener Guy Goodesi sõnul ei tohiks DiBartolomeol ja Sorkinil võistkonda sulandumisega probleeme tekkida. Koondis jõudis tšarterlennuga Tallinnasse juba reedel ja lisaks olid DiBartolomeo ja Sorkin võistkonna juures ka nädala alguses peetud treeningul.

Eesliinis on Iisraeli põhijõud lisaks Sorkinile ka Ginat ja Jake Cohen. Kaks viimast on ohtlikud ka kolmepunktijoone tagant. 208 cm pikkune Sorkin võib Eestile peavalu valmistada visete blokeerimise ja korvi all efektiivselt rünnakute lõpetamisega. Võrreldes Saksamaa tsentritega peaks ta olema mitmekülgsem.

Roman Sorkin (paremal) on Iisraeli pikkadest kõige atleetlikum.

Iisraeli ja Saksamaa suurim erinevus peitub kokkumängus. Kuigi ka Iisraelil on uus peatreener, tunneb koosseis üksteist oluliselt paremini, sest riigi esiklubi Maccabi on oma pallureid alati lahkesti koondise juurde lubanud. Nii ka nüüd, sest seal mängib tänasest rivistusest viis meest.

Iisraeli koosseis:

Tagamängijad:

Yam Madar (Belgradi Partizan)
John DiBartomoleo (Tel Avivi Maccabi)
Gal Mekel (Andorra Morabanc)
Yiftah Ziv (Tel Avivi Maccabi)
Adam Ariel (Jerusalemi Hapoel)

Ääremängijad:

Guy Pnini (Holoni Hapoel)
Rafael Menco (Holoni Hapoel)
Nimrod Levi (Galil-Elyon Hapoel)
Tomer Ginat (Levallois Metropolitans)

Keskmängijad:

Roman Sorkin (Tel Avivi Maccabi)
Jake Cohen (Tel Avivi Maccabi)
Idan Zalmanson (Tel Avivi Hapoel)