Spordihommiku traditsiooni algataja, linnapea Mihhail Kõlvart tänab nii suuri kui ka väikesi linlasi kaasa löömast. „Koroonaaeg seadis küll piiranguid ühisele sportimisele spordikeskuses, nagu see on olnud tavaks varasematel spordihommikutel, kuid liikumist oma tervise heaks see ei takistanud. Terviseradadel matkas eile ligikaudu 200 inimest ning haridusasutuste väljakutsel „Kükitades tugevaks ja targaks!“ osales pea 24 900 õpilast ja lasteaialast, kellest noorim oli vaid 1,5-aastane,“ rääkis Kõlvart. „Usun, et kõigi päev sai erksa ja rõõmsa alguse ning ehk saavad aktiivsed hommikud nii mõnelegi igapäevaseks harjumuseks.“

Seekord olid spordihommiku fookuses Tallinna terviserajad, kus viidi läbi virgutavad jalutuskäigud tuntud sportlaste juhendamisel. Retked viidi paarisaja inimese osalusel läbi Pirita Spordikeskuses (juhendas olümpiavõitja Erki Nool), Nõmme Spordikeskuses (juhendas olümpiavõitja Irina Embrich), Tondiraba pargis (juhendas olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi) ning Merimetsa terviserajal (juhendas olümpiapronks Aleksander Tammert). Kõik tervisekõndijad said kingituseks kuupääsme ühte Tallinna hallatavasse spordikeskusesse.

Haridusasutused olid oodatud vastu võtma väljakutset „Kükitades tugevaks ja targaks!“. Kükid on kasulikuks treeninguks kogu kehale, neid saab teha igal ajal ja igal pool. Eriti hea on regulaarne kükitamine siis, kui suur osa päevast tuleb istuda laua taga, nagu see on ka õpilastel. Kükitamise väljakutse näol oli tegemist koolide ja lasteaedade mõõduvõtuga, kus iga osaleja tegi ühe minuti jooksul nii palju kükke kui jaksas. Kükid loeti kokku ning parimat kooli ja lasteaeda ootab lisaks heale enesetundele ka meeldiv auhind.

Suurima tulemuse tegi Tallinna 21. Kool, kes sooritas ühe minutiga kokku 50 874 kükki. Lasteaedadest tuli tšempioniks Tallinna Lasteaed Kirsike, kus mudilased tegid 7783 kükki. Võitjatega võetakse ühendust. Päeva eesmärk – pool miljonit kükki – sai aga ületatud mitmesaja tuhandega. Ühise pingutuse tulemusel sooritati üle linna 892 777 kükki!

Spordihommikul osalejail oli võimalik jagada oma tublidust ka sotsiaalmeedias #spordihommik ja osaleda loosis, kus on auhinnaks arvukalt kuupääsmeid Tallinna spordikeskustesse.