"Kahevõistlus areneb kogu aeg, aga on väga muljetavaldav, kui suure arengu on läbi teinud murdmaasuusatamise osa. Võistlustel poodiumile pääsemiseks peab olema väga hea hüppaja ja samas ka väga hea suusataja. Parimate hüppajate sõiduvahed on nõnda väikesed, et hüppe ajal ei jää ruumi ühelegi veale," selgitas Manninen.

Soomlase sõnul on kahevõistlus pääsenud ka Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) uuenduslikest meetmetest, sest publikut raja äärde jagub. "Arvan, et kahevõistluse võlu peitubki selles, kuidas ühendada kaks täiesti erinevat spordiala ning samal ajal on just see probleemiks teistele aladele. Gunderseni meetod on väga selgesti arusaadav ning tekitab samas pealtvaatajates palju põnevust. Minu hinnangul on kahevõistlejad põhja suusaalade supermehed ja supernaised!"

Kahe nädala pärast, 10.-12. detsembril toimub MK-etapp juba Otepääl ning Manninenil on Eesti parima kahevõistleja Kristjan Ilvese kohta öelda vaid häid sõnu.

"Kristjan on väga hea suusahüppaja ning ta on viimate aastate jooksul kõvasti arenenud. Muidugi peab ta saama veel paremaks suusatajaks ning see nõuab veel tööd. Siiski usun, et tal on veel palju edukaid aastaid ees," hindas Manninen.

Seejuures võib Manninen juba õige pea nii Eesti kui Soome koondisega kokku puutuda. Nimelt ei välista Finnairi piloodina töötav soomlane võimalust, et just tema on Pekingi olümpiamängudele suunduva tšarterlennu piloot. „On šanss, et lennutan sportlased kui ka nende varustuse Pekingisse. See oleks minu tänane unistus, kui saan Soome kahevõistlejad isiklikult olümpiale kohale viia,“ ütles Manninen.

***

Otepää MK-etapp kestab 10.-12. detsembrini ning pileteid saab soetada Piletitasku müügikeskkonnast. Reedesed eelvõistlused on pealtvaatajatele tasuta, ühe päeva pilet, mis tagab sissepääsu kas laupäeval või pühapäeval, maksab 20 €, kahepäevapilet 30 €. Alla 12-aastased spordisõbrad pääsevad üritusele tasuta! Loe rohkem: www.owc.ee.