Alates järgmisest aastast paneb Global Rally Ranking (GRR) pingeritta kõik riiklikul, piirkondlikul ja rahvusvahelisel tasemel rallisõitjad. Uus edetabel avaldatakse igal kolmapäeval kell 18.00 CET (Kesk-Euroopa aeg).

Edetabelikohtade eest preemiaid ei lubata, nagu ei ole seda ka teistel spordialadel, kus kehtib sarnane süsteem. FIA eesmärk on kajastada rallisõitjate ja kaardilugejate võrdlust üle maailma.

Kõik rahvusvahelised rallid lülitatakse alates selle aasta 15. oktoobrist uude edetabelisüsteemi. Rahvarallid võetakse süsteemi alates jaanuari algusest 2022. Arvesse lähevad viimase 365 päeva tulemused, kusjuures arvestatakse vaid iga sõitja ja kaardilugeja 12 paremat tulemust.

Loomulikult on MM-ralli kaal märksa suurem kui näiteks kohalike meistrivõistluste etapil. Autoralli MM-il on võistluse koefitsient 1,0, riigi meistrivõistluste tasemel 0,1.

"FIA ​​Global Rally Ranking pakub suurepärase võimaluse tõsta esile erinevate sõitjate ja kaardilugejate saavutusi. FIA-s on juba pikka aega olnud eesmärk luua kauakestev süsteem, mis seoks ralliperet üle maailma erinevatel tasanditel," sõnas FIA ralliboss Yves Matton.

"See on oluline, sest enamus autosid on Rally2 tasemel ja teisalt võistlevad paljud sõitjad erinevates sarjades. Ralli on ka üks väheseid spordialasid, kus amatööridel on võimalus võistelda oma iidolitega," lisas Matton.