Kuigi Saksamaa mängis Euroliiga ja NBA pallurite puudumise tõttu B-koondisega, polnud vastas mahlamütsid. Suurem osa koondisest koosnes ikkagi Bundesliga mängijatest, kes oma koduklubides kuuluvad põhitegijate sekka. Nii tuli sakslaste jaoks eilne kaotus ikkagi valusa tagasilöögina.

Koondise osas oli kriitiline ka kohalik meedia. "Eesti suutis Saksamaa koondist üllatada ja häbistada," pealkirjastas artikli NTV.

"Kolm aastat tagasi võitis Saksamaa korvpallikoondis Eestit 43 punktiga, kuid korvpalli MM-i valikturniir algas uue peatreeneri Gordon Herbeti jaoks suure pettumusega. Juba varakult on koondisel surve peal," seisis artikli juhtlõigus.

NTV kirjeldab veel, kuidas Saksamaa koondislased lehvitasid mängu järel sõbralikult publikule, aga naljatuju polnud häbistava kaotuse järel kellelgi. Lisaks rõhutab väljaanne, et pühapäevane kohtumine Poola vastu on Saksamaa jaoks juba kohustuslik võit: rohkem libastumisi nad endale lubada ei saa.

Kriitiline oli ka Zeit Online. "Fakt, et seitse NBA mängijat ja teised Euroliiga pallurid puudusid, võib olla vabandus, aga mitte kodus eestlaste vastu mängides, kes on korvpallimaailmas võrdlemisi tundmatud," kirjutas Zeit Online.

Portaal toob välja, et nii peatreeneri Herberti kui koondise jaoks oli eilne kaotus suur pettumus. "Herberti tiim on juba suure surve all. 62-aastane treener peab suutma vaatamata ebaõnnestumistele esitust parandada," seisis artiklis.

"Esimene mäng, esimene pettumus: Gordon Herbert sai rahvuskoondise peatreeneri debüüdil valusa kaotuse," alustas juhtlõiku portaal Spox. "MM-valiksarja avamängus Nürnbergis maksis Saksamaa koondis puuduvate mängijate pealt lõivu ning kaotas peksupoisile (underdog) Eestile 66:69."

Eesti jätkab MM-valiksarjaga pühapäeval, võõrustades Saku Suurhallis Iisraeli. Saksamaa kohtub samal päeval Poolaga. Iisrael võitis avamängus Poolat 69 : 61.