Tiropi isa Vincent Tirop avaldas 18. novembril meediale, et kahekordsele MM-i pronksinaisele kuulus üle 40 rendimaja Uasin Gishu maakonnas ning veel mitmeid ärisid.

Vanemad said naise kinnisvarast ja äritegevusest teada alles kohtult, kui hakati arutama, mis tema maisest varast edasi saab.

"Saime 15. novembril kohtumääruse, millega pidime tema varale järele tulema. Avastasime, et tal olid Kessesis majad. Oleme seni leidnud peaaegu 40 maja," rääkis isa.

Tiropi perekond üritab kätte saada ka suurt summat raha, mis temast panka maha jäi. Tiropi onu Daniel Bori sõnul ostis ta kinnisvara kokku jooksuvõistlustelt saadud raha eest.

Tiropi varade perekonna nimele kirjutamisele võib takistuseks saada aga tõsiasi, et enamik sellest omas ta koos oma abikaasa Ibrahim Rotichiga, kes on naise mõrvas peamine kahtlusalune.
Agnes Tiropi abikaasa Ibrahim Rotich 16. novembril kohtus.

Perekond väidab aga, et nad polnud abielus ning süüdistavad meest nende tütrega manipuleerimises. Nende väitel läks asi nii kaugele, et mees kontrollis kõiki naise rahalisi tehinguid. Tiropi ja Rotichi abielu peavad nad kehtetuks seetõttu, et pole Rotichilt saanud mingit kaasavara.

"Olgu see selge, et mu tütar polnud kahtlusalusega kunagi abielus. Ma pole kunagi kohtunud tema vanematega ega saanud mingit kaasavara," ütles isa.

Tirop elas koos oma noorema õe Evelyn Jepngetichiga, kes on öelnud, et Tirop kannatas oma partneri korduva koduvägivalla all.

"Mu õde peksti julmalt mitmeid kordi. Tokyo olümpialt naastes ta isegi ei maganud. Ta kaebles kogu öö, sest teda oli pekstud. Hommikuti oli ta nägu paistes ja marraskil," rääkis õde.

Tirop tuli 10 000 meetri jooksus kahel korral MM-pronksile. Ta võitis medali nii 2017. aastal Londonis kui ka 2019. aastal Dohas. Tänavusel Tokyo olümpial tuli ta 5000 meetri jooksus neljandaks.