Eesti ainus rahvusvahelise kategooria kohtunikepaar Marion Kull–Alvar Tint sõidavad Šveitsi, kus pühapäeval võõrustab Aarau HSC Suhr kolmanda eelringi avamängus Sloveenia klubi Ormoži EK Jeruzalemi.

Teisest ringist edenesid šveitslased kahe mängu kokkuvõttes vaid tänu võõrsil visatud väravate reeglile, mängides Austria tiimi UHK Kremsiga 25:23 ja 27:29. Sloveenid olid pärast võõrsil tehtud 30:30 viiki Islandi klubist UMF Selfoss kodus 28:22 üle. Nii Suhr kui ka Aarau lõpetasid mullu koduliigas neljandal tabeliastmel.

Alvar Tint: kohtunikutöö proovimine arendaks mängijat

"Vaatasime Marioniga eelmise ringi kohtumisi ning mõlemad klubid mängivad väga kiiret käsipalli. Tulevase mängu vastastega tutvumine kuulub meie ettevalmistuse juurde. Mingi pildi niimoodi saab ja näeb ära, kas mõni mängija on eriline pahandusetekitaja," selgitas Alvar Tint.

"Šveitsi ja Sloveenia koolkonnad on erinevad, üks veidi tehnilisema, teine robustsema käsipalli esindaja. Olen noortekoondises mõlema riigi vastu mänginud ning ka toona jäi selline mulje," meenutas Eesti meeste rahvuskoondiseski kolm kohtumist pidanud ja kaks väravat visanud Tint.

Käsipalli algtõdede õppimisega tegi Tint Põlvas algust suhteliselt hilja, minnes trenni seitsmendas klassis. Küllalt kiirelt jõudis ta siiski nii U18 kui ka U20 Eesti koondisesse, mängides ka 2014. aastal EM-finaalturniiril Austrias. Näiteks Andris Celminš, Henri Hiiend, Karl Roosna ja Hendrik Varul kuuluvad sellest koosseisust tänaseni rahvusmeeskonda.

"Hakkasin varakult noortevõistlustel õigust mõistma ning soovitan soojalt kõigil noortel seda ametit paralleelselt mängimisega proovida. Võin oma kogemusest öelda, et kohtunikutöö arendab sind ka mängijana ja enne gümnaasiumilõppu poleks põhjust ühe ega teise kasuks otsust teha," hindas Tint.

Kalev Ventsli on delegaadiks Rootsis, Toivo Järv Norras

Topelttöö ootab ees Kalev Ventslit, kes määrati delegaadiks AS SGS Ramhat Hasharoni ja IFK Skövde HK vastasseisule. Iisraeli klubi otsustas mõlemad kohtumised Rootsis mängida ning kohtutaksegi reedel-laupäeval.

Mullune Rootsi meistrivõistluste hõbe Skövde pääses otse 32 tugevama sekka, SGS alistas eelmises ringis hollandlaste Herpertz Bevo HC tulemustega 32:30 ja 30:30. Mõlemas kohtumises sel nädalal jälgib Ventsli mängu teenindavaid Bulgaaria kohtunikke Svetoslav Jovtševit ja Zvezdelin Jontševit.

Teine Eesti delegaat Toivo Järv on aktsioonis pühapäeval naaberriigis Norras, kus Drammen HK võõrustab Praha HC Duklat. Mõlemad meeskonnad võitsid mullu koduliigas pronksmedalid, Drammen hoiab hetkel Norra meistrisarjas teist kohta.

Avamängu kohtunikepaar William Weijmans–Rick Wolbertus vilistas hiljuti MM-valikmängu Eesti ja Suurbritannia vahel. Dukla on edenenud juba läbi kahe eelringi, olles üle Küprose ning Bosnia ja Hertsegoviina klubidest. Drammen alistas eelmises ringis Fääri saarte meeskonna H71.