Mida on oodata NHL 2021-2022 hooajalt?

Kõigepealt on pöidlad pihus, et üle kahe aasta esimene täismõõdus hooaeg saaks peetud. Kui poolemõõduliste hooaegade kuningas on kaks aastat järjest olnud Tampa Bay Lightning, siis hetkel vurab topelt-meister Stanley Karika võidujoovastusest kantuna veidi rahulikumas tempos.
Lisaks sellele, et 2021-22 toob meile tagasi All-Star mängu, seekord Vegases, saame ka täielist olümpiahokit nautida.

Suurim lugu on sel hooajal siiski Seattle Krakeni lisandumine NHL tiimide hulka. Kui viimati NHL laienemisega lisandunud Las Vegas Golden Knights tegi ulmelise alguse, jõudes debüüthooajal 2017-18 välja Stanley karikafinaali, siis hetke tulemusi vaadates merekoletised sama ei suuda – nende õnneks on olemas Arizona, kelleni ka kohe jõuame.

Mis on seni kõige olulisem, mida peab põhihooaja kohta teadma?

Leon Dreisaitl ja Connor McDavid paugutavad. Kõik viitab sellele, et selle hooaja Hart, Art Ross ja Maurice Richard karikad on peamiselt nende kahe vahel jagada, viimane ehk üheksa korda Ovechkinile kuulunud karikas, võib taas oma tuttava koha siiski üles leida. Edmonton Oilers on hooaega suurepäraselt alustanud Pacific divisjoni liidritena 12 võitu ja 4 kaotust, Flamesil teisena 1 punkt vähem ja 1 mäng rohkem peetud. Küll aga ei ole õlimeeste tiimi seis nii muretu, kui paistab. Kui Leon või Connor on platsil, siis Oilers mängib päris hästi. Kui mõlemad, siis sahisevad väravad aga ilma … no lihtsalt ei tule välja see mäng. Mainitud dünaamilise duo osalusel on visanud tiim 3/4 kõigist väravatest, samal ajal, kui ilma on Edmonton 5 vs 5 mängus pidanud korjama ligi 2 korda rohkem litreid oma võrgust, kui on suudetud vastastele visata. Kaitse küll lekib aga vähemasti on Mikko Koskinen väravas head tööd tegemas, ülekaalumäng on sõge: 41,9% juhtudel on litter vastase selja taga ja vähemuses 88,1% tõhusus on liiga tippnäitajad. Lisaks paistab, et Zach Hyman ning Jesse Puljujarvi koguvad samuti hoogu. Siiski, pikk hooaeg ja 2 meest, kes tiimi tassivad, pole just kaljukindel retsept. NHL ametlik partner on OlyBet ning spordiennustuse statistikat saab reaalajas jälgida OlyBet portaalis.

Keda tood välja põhihooaja favoriitidena?

Hetkel on liigas enim võite kogunud Carolina Hurricanes. Hooajaeelsed muudatused tiimis panid kulmud nii mõnelgi kommentaatoril kerkima, aga tundub, et klubi juhtkond teadis ilusti mida oli tegemas. Kõikidel ründajatel „silmad peas“ ja tiim töötab nagu kellavärk. Peale eelmist hooaega lasti minna mõlemal põhiväravavahil ja löödi käed kahe vaba-agendiga, Antti Raanta ja Frederik Andersen. Neist teine on ilmselt üks olulistest põhjustest, miks nii kindlalt mängitakse. Canes on tuntud, kui hea litriliigutaja ja kui sinna lisada hetkel üks liiga parimatest väravavahtidest, siis on kombinatsioon kindel. Andrei Svechnikov on klubi punktiliider (19 kirjutamise hetkel) ja ründes on tiimil sügavust küll ja veel: Sebastian Aho, Vincent Trocheck ja Teuvo Teravainen, lisaks on jalgu leidmas Montrealist saabunud Jesperi Kotkaniemi ja 19-aastane ruuki Seth Jarvis on tõusnud esimesse ründekolmikusse. Eelmise hooajal mureks olnud kaitse on pooles osas välja vahetatud, lisandusid Ethan Bear, Ian Cole, Tony DeAngelo ja Brendan Smith. Kaitse on sel hooajal liiga kõvemate poolel, lisame väravavahi, kellele on väga keeruline väravat visata ja juba tuntud tugev rünnak. Hetkel kõige nauditavama mänguga tiim.

Keda pead üllatajaks?

Veidi ootamatult valitseb Canesiga kordamööda NHL liigatabelit Florida Panthers. Hoolimata sellest, et koosseis ühtlaselt tugev, ei rutanud eksperdid hooaja eel pantritele just Stanley karikat pakkuma. Tiim on teinud aegade parima stardi liigas ja püsis võitmatuna kuni 31. oktoobrini. Kuigi Carolinal oli kahe mängu võrra pikem kaotuseta seeria, siis olid just pantrid need, kes Hurricanes’i esimesena sel hooajal kaotusega kostitasid ja sellega liiga liidriks tõusid. Kodus pole keegi suutnud Panthersit siiamaani alistada.

Kas võib leida seosed Eestiga?

Eesti hokil on ka, küll kaugelt otsitud sidemeid Florida suunal. Eesti koondise abitreeneri Alexandr Barkovi poeg on Florida kapten, Soome koondise tsenter ja Frank J. Selke karika omanik, ründaja, kes särab mängu kaitseaspektides, Aleksander Barkov. Sel hooajal loodetakse, et Barkov ei pea enam tiimi oma õlul tassima ja saab vabamalt hakata punkte jahtima. Igal juhul on Florida liinid head, Barkoviga koos on punktimasin Jonathan Huberdeau ning Anthony Duclair on heas hoos, lisandus NHL aktiivsetest mängijatest kõige rohkem väravasööte andnud Joe Thornton, hetkel 1105 ja sellega läbi aegade seitsmes. Samuti Buffalo länud hooaja parim punktitooja Sam Reinhart ja päris kenasti on noormängijana lisandunud 2020 drafti kõrgeim soomlane Anton Lundell. Kui eelmisel hooajal oli Florida mureks, et värav selja taga oli pisut auklik, siis ajad muutuvad ja näib, et kallilt hangitud Sergei Bobrovsky, on eelmise hooaja mured maha raputanud ja kuulub oma tõrjetega NHL’i eliiti.

Mida oodata eelseisvast mängust Arizona Coyotes vs Minnesota Wild?

Arizona Coyotes hooaja algus on olnud puhtakujuline katastroof. Kõigepealt 10 kaotust järjest, siis napp võit uustulnuka Seattle Krakeni üle, kõik liinid lonkavad kahte jalga ja kaotusi on kogunenud 15, neist 2 mängu viidud lisaajale). Paberil lihtne vastasseis, kus pole justkui suuri riske kui lajatada kõik panused Wildi peale. Siiski-siiski. Kõrbe koiotid tegid hooaja alguses suurpuhastuse. Pingile jäi kõigest 8 meest, kes varem selles tiimis NHL’is mänginud ja üks mees, Victor Söderström, toodi AHL’ist üles. Kõik ülejäänud, kaasa arvatud treenerid, said kingad pihku. Meeskond on veidi konarusi lihvinud ja hakanud viimastes mängudes järjest teravamalt mängima, võit St Louis Bluesi üle, karistusviseteni viidud mäng Columbus Blue Jacketsi vastu, seejärel võit Detroidi üle – midagi nagu liiguks õiges suunas?

Väravahid Scott Wedgewood ja uustulnuk Karel Vejmelka on paljulubavaid mänge teinud. Alex Galchenyuk, kes oli vigastatud, on lõpuks teinud debüüdi peale tagasitulekut Arizonasse ja vanameister Phil Kessel on sellest kindlasti abi saanud. Samas väita, et nüüd hakkab minema, on julgelt liiga vara. Klubi manager Bill Armstrong on otsustanud hakata meeskonda taas üles ehitama ja me võime näha veel veidraid liigutusi, näiteks, kui härra otsustab hakata taga ajama tuleva drafti esimest valikut, mis on reserveeritud põhihooaja viimasele, ja poleks ime, kui liiga hästi mängivad mehed müüakse mujale. Vanameister Kessel on üks neist, kelle kohta käivad sahinad, et ta võib lahkuda, kui avaneb võimalus Stanley karika poole kiigata. Saab näha!

Minnesota on heas hoos ja on pannud tuure juurde oma tuntud kaitsest lähtuvale meeskonnamängule. Hooaja eel tehtud muutused on hetkeseisuga olnud põhjendatud ja kinnituseks läänekonverentsi Central divisjoni liidrikoht. Hooaja eel osteti välja staaride Zach Parise and Ryan Suteri lepingud ja tehti ruumi mängijate palkamiseks. Kirill Kaprizov, eelmise aasta Calderi karika võitja, parim rookie, jätkab kuumana ning mees, keda tema kõrval jälgida, on Joel Eriksson Ek. Samas ründekolmikus on ka Norra superstaar Mats Zuccarello ja mäng lippab. Verevahetuse käigus lahkusid ka Carson Soucy, Ian Cole ja Brad Hunt, ning lisandusid Calen Addison, Alex Goligoski, Dmitry Kulikov, Jon Merrill ja Jordie Benn. Veidi alahinnatud mehed on kaitsemängu viinud tuntud headusesse ja põhihooajaks on laskemoona rohkem kui küll.
Central divisjonis kindel liider võõrustab konverentsi ja ka kogu liiga punast laternat, Arizonat, kellega neid lahutab 14 punkti. Eelmine mäng 10. novembril lõppes Minnesota kindla 5-2 võiduga. Kodumäng ja paberil on Minnesota juba peaaegu võitnud, aga eks see tahab jääl ka vormistamist. Samas Arizona on just praegu keeruline pähkel, liiga peksupoisid on veidi oma mängu parandanud ja suudavad teha mitme halva mängu vahele esitusi, mis võtavad meistreid rajalt, aga ennustada, et millal see parajasti juhtub, on täiesti tänamatu töö.

NHL ametlik spordiennustuse partner Eestis, Lätis ja Leedus on OlyBet. Hoia liiga mängude spordiennustusel kätt pulsil ja panusta lemmikutele OlyBet NHL portaalis.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Jaga
Kommentaarid