Idee pärineb Lõuna-Ameerika jalgpalliliidult, kes leiab, et see tuleks nende võistlustele kasuks ning lubaks vaheajale ära mahutada ka Super Bowli stiilis meelelahutusprogrammi, vahendab Daily Mail.

Teise argumendina on lõuna-ameeriklased välja toonud, et see parandaks ka jalgpalli kvaliteeti, sest treeneritel oleks nii rohkem aega teiseks poolajaks taktikalisi plaane teha.

Ei peeta siiski kuigi tõenäoliseks, et vaheaja pikendamine läbi läheb, sest IFAB-i nõuandjad on selle miinusena välja toonud mängijate suurema vigastusohu. 2009. aastal kukkus sarnane reeglimuudatuse katse juba läbi toona oli laual ettepanek pausi venitada 20-minutiliseks.

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA oli reeglimuudatuse poolt, kuid suurt vastuseisu väljendasid fännid, kes pidasid seda vaid vutijuhtide katseks oma taskuid täiendada.

Muude teemade hulgas arutatakse IFAB-i koosolekul ühe lisavahetuse mängu toomist peapõrutuste korral. Hetkel on vastav reegel katsetamisfaasis ning usutavasti ei hakata seda reaalselt rakendama enne 2022. aasta augustit.