Tänapäeval Miamis elav Alvarez Rego rääkis Buenos Aireses ajakirjanikele, et kohtus Maradonaga 16-aastaselt, kui vutistaar oli neljakümnendates eluaastates ning viibis Kuubal võõrutusravil.

"Ma olin pimestatud. Ta rääkis mu ära... Aga kahe kuu möödudes hakkas kõik muutuma," vahendab naise sõnu Fox Sports. "Ma armastasin ja vihkasin teda ühekorraga, mõtlesin isegi enesetapust."

Naise sõnul kestis tema suhe Maradonaga neli kuni viis aastat ning selle aja jooksul ahistas mees teda korduvalt. Ühtlasi tuli ta lagedale vägistamissüüdistusega, öeldes, et see juhtus kord nende kodus Havanas.

Alvarez Rego pole ise politseisse avaldust teinud, kuid annab sel nädalal tunnistusi Argentina prokuratuurile, kellele esitas 2020. aastal manalateed läinud Maradona kohta kaebuse vabaühendus Vabaduse Sihtasutus, kes oli viimastel nädalatel USA meedias naise ülestunnistusi näinud. Kaebuse sisuks on inimkaubandus, vabaduse võtmine, sunnitöö ja kallaletung.

Alvarez Rego otsustas enda sõnul Maradona tegudest rääkida, et tasakaalustada mõningaid häid jutte, mis temast enne tema esimest surma-aastapäeva (25. november) vändatud teleseriaalis räägiti. Ta lisas, et ei kavatsenud endaga juhtunule ametlikku käiku anda.

"Olen teinud, mis ma tegema pidin, ülejäänu on kohtu teha. Olen saavutanud oma eesmärgi: rääkida, mis minuga juhtus, et seda ei juhtuks teistega või vähemalt tunneksid teised tüdrukud julgust suu avada," ütles naine.

Viis prokuratuuri uurimisse segatud Maradona saatjaskonna liiget on süüdistused oma advokaatide kaudu tagasi lükanud. Üks on vabaühenduse vastu esitanud laimamise tõttu vastukaebuse.