Red Bulli esipiloot Max Verstappen sai pühapäeval toimunud Katari GP eel viiekohalise karistuse, sest päev varem toimunud kvalifikatsioonis lehvitas üks rajajulgestaja talle ühes kohas kaht kollast lippu korraga, aga ta eiras neid. Valtteri Bottas (Mercedes) sai stardirivis kolmekohalise karistuse, sest ta eiras üht kollast lippu. Lühidalt kokku võetuna seisneb vahe selles, et topeltlippude puhul on rajal olev oht märkimisväärselt suurem ning sõitja peab märgatavalt rohkem kiirust vähendama.

Red Bulli boss Horner nimetas karistuse ilmsiks tulemise järel intervjuus Verstappenile kaht kollast lippu lehvitanud rajajulgestajat "lurjuseks" (rogue - K.R.). Katari GP kohtunikud andsid Hornerile ametliku hoiatuse, sest nende hinnangul rikkus Horner oma kommentaariga FIA rahvusvahelise spordikoodeksi reegleid.

Hiljem Sky Sportsile intervjuu andnud Horner vabandas sõnavõtu eest. "Tahan selgeks teha, et rajajulgestajad teevad suurepärast tööd. Nad on vabatahtlikud ja teevad head tööd," sõnas Horner. "Minu varasem pettumus polnud suunatud rajajulgestajate pihta, vaid üldiselt kogu olukorra paele. Kui keegi sellest solvus, siis loomulikult palun selle eest vabandust."

Horner teatas, et on nõus isiklikult vabandama kõnealuse rajajulgestaja ees ning lisas, et on valmis järgmise aasta veebruaris osalema FIA rahvusvahelises kohtunike programmis. "Minu viha polnud suunatud ühe kindla isiku peale. See oli seotud olukorraga, kus ühele sõitjale ei lehvitatud kollaseid lippe, teine sõitja nägi üht lippu ja kolmandale näidati topeltlippe," jätkas britt. "Me saame sellest olukorrast õppida. Kuid sõnum kõikidele rajajulgestajatele: me vajame teid ja te teete suurepärast tööd. Palun vabandust, kui keegi solvus."

Seitsmendalt kohalt startinud Verstappen lõpetas etapi Lewis Hamiltoni (Mercedes) järel teisel kohal.

Kaks etappi enne hooaja lõppu on Verstappeni edu kange konkurendi ees kaheksa punkti. Meeskondlikus arvestuses on Mercedes omakorda viie punktiga Red Bullist ees.