ROKi president Thomas Bach oli Pengiga rääkinud 30 minutit.

"Tal [Peng] läheb hästi, mis oli meie peamine mure," seisab ROKi avalduses.

"30-minutilise kõne alguses tänas Peng Shuai ROK-i , et nad tema heaolu pärast muretsesid. Ta selgitas, et ta elab Pekingis oma kodus turvaliselt ja hästi, kuid soovib, et praegu austataks tema privaatsust. Ta eelistab hetkel aega veeta oma sõprade ja perega. Sellegipoolest jätkab ta tennisega tegelemist," teatas olümpiakomitee.

Bach lisas omalt poolt: "Ta tundus olevat lõõgastunud. Pakkusin talle meie toetust ja kinnitasin, et ta võib igal ajal meiega ühendust võtta. Ta oli selle eest tänulik."

35-aastane Peng kadus avalikkuse eest peaaegu kolmeks nädalaks pärast seda, kui ta esitas Hiina kõrge poliitiku vastu seksuaalrünnaku süüdistuse.

Hiinlanna kadumine tekitas laialdast muret. Sõna võtsid nii rahvusvaheline naiste tenniseliit WTA, rahvusvahelised sporditähed kui ka valitsused, mis kutsusid Hiinat üles tõestama, et Pengi olukord on ohutu.

WTA teatas pärast ROKi tänast pressiavaldust, et nad pole jätkuvalt veendunud, et Peng saab vabalt avalikkusega suhelda.

"Peng Shuaid oli viimastes videotes hea näha, kuid need ei leevenda ega lahenda WTA muret tema heaolu pärast ega garanteeri, et ta saab suhelda ilma tsensuuri või sundimiseta," ütles WTA pressiesindaja e-kirjas. "See [tänane ROKi] video ei muuda meie üleskutset alustada täielikku, õiglast ja läbipaistvat ilma tsensuurita uurimist tema väidetava seksuaalse kallaletungi kohta."

Peng oli novembri alguses teatanud, et langes 2018. aastal Hiina poliitiku Zhang Gaoli vägistamise ohvriks.

Hiinlanna on karjääri tipphetkel asunud maailma edetabelis 14. kohal. 2014. aastal jõudis ta US Openil poolfinaali. Veelgi edukam on ta olnud paarismängus, kus on võitnud nii Wimbledoni kui Prantsusmaa lahtised.