Videod postitati pühapäeval Hiina kommunistliku partei ajalehe Global Timesi ajakirjaniku Hu Xijni poolt. Ühel videol on näha Shuaid restoranis einestamas, teises osalemas Pekingis toimunud noorte meistrivõistluste avamisel ning kolmandas jagamas noortele mängijatele autogramme.

Kommunistlik partei üritab nende videotega väita, et pole Pengi pärast tema pretsedenditut seksuaalse rünnaku süüdistust ära peitnud.

Pengi sotsiaalmeediapostituse kustutamine ja naise kadumine on viinud nii kaugele, et naiste tennise katuseorganisatsioon WTA on ähvardanud lõpetada koostöö Hiina turniiridega. Paljud avaliku elu tegelased kutsuvad üles erinevaid riike boikoteerima veebruaris toimuvaid Pekingi taliolümpiamänge.

Hiina sotsiaalmeedias ja veebikülgedel on igasugused arutelud Pengi teemal kustutatud ja blokeeritud. Enamus Hiina elanikest ei saa muude maade sotsiaalmeediat ega ajalehti lugeda.

WTA tegevjuht Steve Simon kommenteeris alaliidu kodulehel kõnealust videot: "Mul on hea meel näha Hiina riikliku meedia poolt avaldatud videot Peng Shuaist Pekingi restoranis. Kuigi teda näha on positiivne, jääb ebaselgeks, kas ta on vaba ja võib ise oma otsuseid teha. Sellest videost ei piisa. Nagu ma alguses peale olen öelnud, olen ma Peng Shuai tervise ja turvalisuse pärast jätkuvalt mures, samuti ka selle pärast, et seksuaalse rünnaku süüdistusi tsenseeritakse ja vaiba alla lükatakse. Olen selgelt väljendanud, mis peaks juhtuma ning et meie suhted Hiinaga on jõudnud ristteele."

Pengi väitel langes ta Hiina poliitiku Zhang Gaoli vägistamise ohvriks 2018. aastal.

Hiinlanna on karjääri tipphetkel asunud maailma edetabelis 14. kohal. 2014. aastal jõudis ta US Openil poolfinaali. Veelgi edukam on ta olnud paarismängus, kus on võitnud nii Wimbledoni kui Prantsusmaa lahtised.