"Olen väga kurb selle olukorra pärast. Ma loodan, et temaga on kõik korras ja ta saab koheselt koju pöörduda. Minu mõtted on tema ja tema perekonnaga," kirjutas Kontaveit.

35-aastane Peng on kadunud alates novembri algusest, kui ta süüdistas endist Hiina asepeaministrit vägistamises.

Täna võttis sellel teemal sõna ka ÜRO inimõiguste ülemvoliniku büroo. "Oluline oleks saada tõendeid tema asukoha ja heaolu kohta. Samuti loodame, et tema esitatud väidete kohta algatatakse läbipaistev uurimine," ütles ÜRO inimõiguste ülemvoliniku büroo pressiesindaja Liz Throssell reedel.

Mure Pengi olukorra pärast kasvas sel nädalal veelgi, kui Hiina riigimeedia CGTN avaldas kolmapäeval ekraanipildi Pengi nimel saadetud meilist. Tenniseliidu WTA tegevjuht Steve Simon on öelnud liidu pressiavalduses, et ei usu, et meili kirjutas Peng.

"Minu mure tema turvalisuse osas ainult tõusis. WTA ja kogu ülejäänud maailm vajab sõltumatut tõestust, et temaga on kõik korras. Seksuaalse ahistamise süüdistused vajavad läbipaistvat ja ilma tsensuurita uurimist," teatas Simon.

WTA on ähvardanud, et Hiina tennist võivad oodata tõsised sanktsioonid, kui koheselt Pengi saatuse kohta informatsiooni ei anta.

Pengi väitel langes ta Hiina poliitiku Zhang Gaoli vägistamise ohvriks 2018. aastal.

Hiinlanna on karjääri tipphetkel asunud maailma edetabelis 14. kohal. 2014. aastal jõudis ta US Openil poolfinaali. Veelgi edukam on ta olnud paarismängus, kus on võitnud nii Wimbledoni kui Prantsusmaa lahtised.