1. oktoobril startis Paf Eesti – Läti korvpalliliiga kaheksa Eesti ja kuue Läti meeskonna osavõtul. Sügise jooksul mitmel korral omavahel nõu pidanud korvpalliliitude juhid leidsid, et klubide professionaalsus nii väljakul kui ka organisatsioonilises tegevuses on tõusnud.

Eesti Korvpalliliidu presidendi Priit Sarapuu sõnul on Eesti – Läti korvpalliliigal suur roll korvpalli populariseerimisel, pakkudes rahulolu nii osalejatele, toetajatele kui ka kaasaelajatele.

Ametikaaslase seisukohta jagas Läti Korvpalliföderatsiooni president Raimonds Vejonis, kelle hinnangul on heatasemelise võistluse läbiviimine Läti korvpalliüldsusele kasulik. Ka tema tõstis esile senise koostöö tulemuslikkust.

"Meeskondade mängutase on hea ja matšid väga huvitavad," lausus Läti Korvpalliliidu peasekretär Kaspars Cipruss.

Üksmeelselt langetati otsus jätkata Läti – Eesti korvpalliliiga korraldamist ka järgmisel kolmel aastal.

Möödunud hooajal Riias peetud Paf Eesti – Läti korvpalliliiga finaalturniiri kuue meeskonna osavõtul peeti kordaläinuks. Samas vajutas pitseri koroonaviiruse levikust tulenenud piirang – pealtvaatajaid Läti pealinna areenile Rimi Olimpiskais centrs ei lubatud. Tänavusel hooajal on korvpalliareenidel jälle kõlanud fännide ergutushüüded ja kõrvulukustav trummipõrin, kuni Lätis jäid tribüünid Covid-19 reeglite tõttu publikuta.

"Fännide kohalolek saalis on suur motivaator," ütles Priit Sarapuu.

Tasavägised mängud suurendavad konkurentsi Paf Eesti – Läti korvpalliliigas ja nii tele- kui ka veebiülekannete vaatajate arvu. Spordisaali tribüünidel lemmikmeeskonda ergutavate fännide ja ekraani ees mänge jälgivate huviliste hulga kasv tõstab korvpalli populaarsust. Mäng, mis köidab publikut, tugevdab omakorda sponsorite soovi turniiri korraldamisele rahaliselt õlg alla panna.

Peatähelepanu all on nimesponsori küsimus järgmiseks kolmeks aastaks. Koostööd praeguse peasponsori Pafiga pidasid osapooled väga edukaks.

Peale selle näevad korvpallijuhid vajadust koostada Läti – Eesti liiga arendamisel pikaajaline tegevuskava. Samuti otsustati võtta sihiks pikas perspektiivis leida mängude ülekannete jaoks ühine meediaväljund, mis hõlbustaks turniiri jälgimist nii teles kui ka internetis.

"Meediapartneri valikul on oluline, et mängude ülekanded oleksid kvaliteetsed ja võetaks arvesse nii klubide, sponsorite kui ka klubide ühiseid huve," ütles Eesti Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.