35-aastane Peng kadus varsti pärast seda, kui ta süüdistas novembri alguses endist Hiina asepeaministrit vägistamises.

"Oluline oleks saada tõendeid tema [Peng] asukoha ja heaolu kohta. Samuti loodame, et tema esitatud väidete kohta algatatakse läbipaistev uurimine," ütles ÜRO inimõiguste ülemvoliniku büroo pressiesindaja Liz Throssell reedel Genfis ajakirjanikele.

Mure Pengi olukorra pärast kasvas sel nädalal veelgi, kui Hiina riigimeedia CGTN avaldas kolmapäeval ekraanipildi Pengi nimel saadetud meilist. Kahtlane sõnum lükkas ümber varasemad Pengi esitatud süüdistused.

Tenniseliidu WTA tegevjuht Steve Simon on öelnud liidu pressiavalduses, et ei usu, et meili kirjutas Peng. "Minu mure tema turvalisuse osas ainult tõusis. WTA ja kogu ülejäänud maailm vajab sõltumatut tõestust, et temaga on kõik korras. Seksuaalse ahistamise süüdistused vajavad läbipaistvat ja ilma tsensuurita uurimist," teatas Simon.

Pengi väitel langes ta Hiina poliitiku Zhang Gaoli vägistamise ohvriks 2018. aastal.

Hiinlanna on karjääri tipphetkel asunud maailma edetabelis 14. kohal. 2014. aastal jõudis ta US Openil poolfinaali. Veelgi edukam on ta olnud paarismängus, kus on võitnud nii Wimbledoni kui Prantsusmaa lahtised.