Novembri alguses tegi endine paarismängu maailma esireket kohalikus sotsiaalmeediavõrgustikus Weibos postituse, kus süüdistas riigi tipp-poliitikut Zhang Gaolid seksuaalses ahistamises, pärast mida pole keegi suutnud Shuaiga kontakti luua.

Kuigi Hiina meedias avaldati kiri, milles Shuai kinnitas, et temaga on kõik korras, siis WTA juht Steve Simon asja sinnapaika ei soovi jätta.

"Oleme valmis Hiina turniiride korraldusõigusest ilma jätma, sest praegune olukord on kindlasti tähtsam kui äri," sõnas Simon eile CNN-ile antud intervjuus. "Naisi tuleb austada, mitte tsenseerida."

Väidetav vahejuhtum Hiina poliitiku Zhang Gaoliga leidis aset 2018. aastal. Hiinlanna sõnul oli ta antud korral Zhangi juures külas ning poliitik sundis teda vahekorda astuma. Samal ajal tunnistas ta, et neil oli 2011. aastal salasuhe.

Zhang pani tipp-poliitikas ameti maha 2018. aastal, kuid enne seda kuulus ta kohaliku kommunistliku partei võimuladvikusse ning jõudis välja asepeaministri ametisse.

35-aastane Peng oli karjääri tipphetkel maailma edetabelis 14. kohal ning 2014. aastal jõudis ta US Openil poolfinaali. Veelgi edukam on ta olnud paarismängus, kus ta krooniti 2013. aastal Wimbledoni tšempioniks ning 2014. aastal Prantsusmaa lahtiste võitjaks.