Esimese laskumise järel liidripositsiooni hoidnud Sildaru ees näitas parimat minekut šveitslanna Mathilde Gremaud, kogudes 89,02 punkti. Kuigi ka eestlanna parandas viimasel laskumisel oma tulemust (88,66), siis esikoha tagasivõtmiseks sellest siiski ei piisanud.

Finaalvõistlusele pääses viimasena kaheksanda koha omanik Laura Wallner (72,15). Kaks suurfavoriiti jäävad aga finaalist eemale. Hiinlanna Ailing Eilen Gu ei tulnud vigastuse tõttu isegi mitte starti ning prantslanna Tess Ledeux mõlemad laskumised ebaõnnestusid.

Sildaru võistles Stubais ka mullu. Toona võitis eestlanna kvalifikatsiooni, kuid finaalist jäi ta kukkumise tõttu kõrvale. Lõpuks läks talle kirja seitsmes koht.

Mullu võidutses Stubais Tess Ledeux, kellele järgnesid norralanna Johanne Killi ja hiinlanna Eileen Gu. Seekordse võistluse eel loetakse kolmeks soosikuks Gu’d, Ledeux’d ja Sildaru. Killi on pikalt ravinud rasket põlvevigastust, kuid on Stubais ikkagi kohal.

Austria suusakuurordis on võistlemassisuliselt kogu ala koorekiht. Starti on tulemas šveitslannad Sarah Höfflin, Mathilde Gremaud ja Giuli Tanno, ameeriklannad Maggie Voisin, Caroline Claire ja Marin Hamill, britid Kirsty Muir ja Katie Summerhayes, venelanna Anastassia Tatalina ning kanadalanna Megan Oldham. Kokku on stardis 30 naist.

Võistlejaterivi avab Gu, kelle järel tuiskavad mäest alla Killi, Höfflin, Ledeux, Oldham jne. Sildaru stardinumbriks on 25.

Lisaks on Stubais mängus ka punktid Pekingi olümpiamängudele pääsemiseks. Pargisõidu ja Big Airi ühise pingerivi põhjal pääseb lõpuks olümpiale 30 sportlast. Sildaru on antud edetabelis praegu 96 punktiga 28. kohal. Eestlanna tagasihoidlik koht tuleneb sellest, et mullu X-Mängudel saadud vigastuse ja tänavu oktoobris saadud pöidlatrauma tõttu on ta seni osalenud ainult kahel MK-etapil, kus OM-punkte jagatud. Konkurendid on samal ajal startinud juba maksimaalselt kaheksal vastaval jõuproovil.

OM-edetabelis on esikohal Ledeux 666 punktiga. Prantslannale järgnevad šveitslannad Gremaud 592-ga, Höfflin 520-ga ja Tanno 485-ga.

Delfi Sport toob võistluse käigu lugejateni otseblogi vahendusel.