Nagu paar päeva tagasi alagrupimängus Muguruza vastu, otsustasid tänagi mängu saatuse lihtvead, mida Kontaveit tegi koguni 39 Muguruza 25 vastu. Äralöökides jäi Muguruza peale napilt 16 : 15. Paremad olid ka hispaanlanna servinäitajad tema esimene serv õnnestus 63% ulatuses, Kontaveitil 52%; esimeselt servilt võitis Muguruza 69% punktidest, Kontaveit 60%, teiselt servilt vastavalt 62% ja 40%.

11 murdepallist realiseeris Muguruza 5, Kontaveit 4-st 2. Ässasid lõi hispaanlanna 2, eestlanna 3.

Statistika:

.

Kell 1 alustatakse Mehhikos paarismängu finaaliga, kus järjekordset tiitlit on võimalik püüda tänavu juba French Openi ja Tokyo olümpiakulla võitnud Barbora Krejcikoval ja Katerina Siniakoval.

Kontaveit ütles pärast 6 : 1, 3 : 6, 6 : 3 poolfinaalvõitu Maria Sakkari üle, et teda ootab kahtlemata ees elu tähtsaim tiitlimatš.

"Tähtis on mitte teha nii palju lihtvigu [kui viimases mängus Muguruza vastu]. See on minu elu suurim finaal. Mul pole midagi kaotada. Sain siia peale üle noatera, viimasena. Mul on nii hea meel siin mängida. Lähen seda finaali täiega nautima. Tuleb, mis tuleb!"

Kontaveit on arvestanud, et finaalile elab ilmselt kaasa täismaja publik, kellest 99% karjub hispaanlanna poolt. "Nägin siin mõnda Eesti fänni ka. Aga mängisin ka paar päeva tagasi Muguruza vastu. See on asi, millega peab arvestama. Täna oli ju ka rahvas suures osas Maria poolt," rääkis Kontaveit.

25-aastane Kontaveit on endast kolm aastat vanema Muguruzaga kohtunud viiel korral ja mängude seis on 2 : 3 Muguruza kasuks.