Muguruza jääb oma finaalivastast ootama Eesti aja järgi kell 3.30 algavast matšist Anett Kontaveidi ja Maria Sakkari vahel.

Mängu esimese servimurde tegi endine maailma esireket Muguruza juba kolmandas geimis, minnes 2:1 juhtima. Samuti murdis ta noorema kaasmaalase pallingu avaseti viimases geimis. Teist setti läks Muguruza murdega 2:0 juhtima. Padosa kolm ainsat murdevõimalust tekkisid seti kolmandas geimis, kuid Muguruzal õnnestus need päästa ja kasvatada edu 3:0-le.

Neljandat korda WTA finaalturniiril mängiv Muguruza oli varem poolfinaali jõudnud ka oma turniiri debüüdil 2015. aastal, kui kaotas nelja parema seas poolatarile Agnieszka Radwanskale.

Mängu statistika:

Enne mängu: Badosa kindlustas sarnaselt Anett Kontaveidile juba kahe esimese võiduga endale alagrupis esikoha, kuid viimases kohtumises kaotas ta Iga Swiatekile 5 : 7, 4 : 6.

Badosa tunnistas, et on Muguruzale alati alt üles vaadanud ja teda imetlenud. "Garbinele on see juba viies või kuues kord WTA finaalturniiril mängida. Minule oli pelgalt siia jõudmine unistuse täitumine, seega võite ette kujutada, mis tundega ma poolfinaalile vastu lähen," sõnas Badosa.

"Nagu ma ka turniiri alguses ütlesin, siis on ta mängija, keda ma olen alati imetlenud. Ta on imeline. Ta on inspireerinud nii paljusid hispaanlaseid. Loodan, et saan kunagi kellelegi teha sama, mida tema on teinud mulle. Tuleb kindlasti väga raske mäng," lisas 24-aastane Badosa.

Hispaania hetke kaks edukamat naistennisisti pole kunagi varem üksteise vastu mänginud.

Teine poolfinaal Anett Kontaveidi (WTA 8.) ja Kreeka tennisisti Maria Sakkari (WTA 6.) vahel peetakse teisipäeval õhtuses sessioonis ehk Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva kell 03.30.