Koduses korvpallis oli möödunud nädalal vähe individuaalselt vägevaid sooritusi, kuid mänguliselt pakuti mitmeid maiuspalaks kvalifitseeruvaid hetki.

Peep Pahvi Eesti korvpalli nädala viisik on selline:

Devin Lee Harris (Viimsi Sportland)

Korvpalliringkondades on avaldatud imestust, miks Rakvere Tarvas ei hoidnud Harrist endale. Mullu tegi ta selle meeskonna särgis väga hea hooaja ning olnuks nende jaoks kindel valik. Paraku otsiti paaniliselt uusi leegionäre ja nende valikul lõigati korduvalt näppu. Harris oli aga vaba ja otsis kohta, kus saaks korvpalli mängida. Viimsi napsas lõpuks tagasihoidliku palgasooviga ameeriklase endale.

Tänutäheks panustab Harris aga Viimsi klubi edusse ilusaid mänge. Näiteks Tarva enda vastu kogus ta 17 punkti, 5 lauda, 5 söötu ja 3 vaheltlõiget. Selline mees kuluks ära ükskõik millisesse Eesti meistriliiga meeskonda, tema näitajad on tänavu stabiilselt head. Kuid Harris teenib oma tegutsemisega Viimsit - selle hooaja komeeti.

Kaarel Välb (Rapla Avis Utilitas)
Kaarel Välb (palliga)

Põikame korraks ka superkarika juurde. 17-aastane Välb on olude sunnil saanud Raplas ootamatult palju mänguaega. Mõistagi on kleenukesel poisil meeste mängus raske, kuid erakordselt hea karastuse saab ta sellest sügisest kindlasti.

Seda, et enesekindlust jagub, tõestas Välb karikavõistluste veerandfinaalis Kalev/Cramo vastu. Rapla oli kahepunktilises kaotuseisus ja sai õiguse viimaseks rünnakuks. Pall anti noore tagamängija kätte ning korraks tekkis juba tunne, et ta ei suuda korvi ründamiseks leida ühtegi käiku. Aga leidis! Viimasel hetkel saatis ta kaheksa meetri pealt teele kolmepunktiviske, mis tabas. Välbi ainsad punktid selles mängus ja emotsionaalselt väärt võit taskus.

Karl-Johan Lips (Viimsi Sportland)
Karl-Johan Lips (palliga)

Viimsi üheks tugitalaks olev Lips on tänavu taas tõestanud, et vähemalt koduse meistriliiga tasemel on ta väga kasulik mängumees. Viimastes mängudes jõuab ta platsil teha kõike: visata punkte - seejuures täitsa normaalse tabavusega -, võtta lauapalle ja jagada kaaslastele tulemuslike sööte. Viimases mängus Rakvere Tarvaga olid tema näitajad 16 punkti, 9 lauda, 8 söötu ja 3 vaheltlõiget. Tõsi, ta patustas ka nelja pallikaotusega, kuid vaatamata sellele oli tema kasulikkuse tegur 31.

Toomas Raadik (TalTech)
Toomas Raadik

31-aastane Raadik pole tänavu olnud rünnakutel nii domineeriv mängija nagu mõned aastad tagasi, ent pühapäeval Pärnu Sadama alistamises, mängis ta kaalukat rolli. 17 punkti visanud mees näitas, et võib endiselt olla ohtlik.

Tänavune hooaeg on Raadiku jaoks möödunud tõusude ja mõõnadega. Korraliku tsentrita meeskonnas tuleb tal täita ka keskmängija positsiooni. Tänu tugevale kehale, saab 203 cm pikkune suur äär selle rolliga hakkama. Kaheksast senisest kohtumisest võib Raadik isiklikus plaanid plusspoolele kanda kolm. Seekordne etteaste kuulub kindlalt nende hulka.

Arturas Valeika (Pärnu Sadam)
Arturas Valeika

Leedulasest kogenud keskmängija kasutegur on tihtipeale suurem kui statistika näitab. Tegemist pole korvi all domineeriva punktimasinaga, vaid targa mängijaga, kes oma platsil olekuga muudab paremaks kogu meeskonna. Pärnu meeskonnas on Valeika üks kindel nurgakivi.

Pühapäeval peetud koduse meistriliiga vooru tähtsaimas mängus kaotas Pärnu ühe punktiga TalTechile, kuid Valeika oli platil üks kvaliteetsemaid pallureid. Ta kogus 6 punkti, 16 lauapalli, 4 söötu ja 2 blokeeringut. Kui Pärnu peatreener Heiko Rannula tunnistas, et ameeriklaste värbamisega pandi seekord mööda, siis leedulase meeskonda toomine oli kindlasti õige käik.