Kohtumise järel oli Portugali suurim staar Cristiano Ronaldo silmnähtavalt löödud ning ta torises häälekalt ka peatreener Fernando Santosega, kes sammus lõpuvile järel Ronaldo suunas.

Kaotuse järel on Santos saanud meedias palju kriitikat. Santos viis 2016. aastal Portugali küll Euroopa meistriks ja 2019. aastal rahvuste liiga võitjaks, kuid 2018. aasta MM ja tänavu toimunud EM-finaalturniir portugallaste jaoks aga pigem ebaõnnestusid.

Nii tõdetakse, et Santose pragmaatiline stiil oli meeskonna jaoks varasemalt sobilik, kuid praeguseks on võistkonnas väga palju andekaid mängijaid, kes vajaksid kaasaegsemat mänguplaani. Kaotuse järel võttiski Santos kogu süü enda peale.
Samal ajal võivad portugallased olla õigustatult pahased hollandlasest kohtuniku Danny Makkelie ja tema brigaadi peale. Nimelt oli Makkelie õigusemõistjaks Portugali ja Serbia esimeses omavahelises vastasseisus, mis lõppes 2 : 2 viigiga. Toonase mängu neljandal lisaminutil lõi Cristiano Ronaldo igati määrustepärase värava, kuid kohtunike hinnangul ei ületanud pall väravajoont ja tabamus jäi lugemata. Kui toonane värav oleks kirja läinud, siis oleksid mõlemad meeskonnad lõpetanud A-alagrupi 19 punkti peal. Portugalile oleks esikoha ja MM-pääsme toonud parem väravate vahe.