"Olen väga õnnelik. Tänane oli tõesti "kõik või mitte midagi". Mängisin oma parima mängu nendest kolmest ning katkestasin Aneti pika seeria. Mõtlesin, et see pean olema mina, kes ta peatab," kommenteeris Muguruza pärast 6:4, 6:4 võitu, mis aitas ta alagrupist teisena poolfinaali.

"Võti oli kindlasti mu serv. Ning saada servimurre kätte. Proovisin oma servi hoida, domineerida, teha vähem vigu kui tema, sest olud on siin karmid."

Muguruza alustas turniiri kolmesetise kaotusega Karolina Pliškovale ning võitis siis sama pikas mängus Barbora Krejcikovat. Viimase selle alagrupi poolfinaali pileti napsas ta Pliškova ees, kes võitis täna Krejcikovat ning pidi lootma õhtul Kontaveidi võidule.

Muguruza usub, et on tänavu poolfinaaliks palju paremini valmis kui 2015. aastal, mil ta samuti aastalõputurniiril nii kaugele jõudis.

"Olen kindlasti palju kogenum. Oskan oma energiat säästa - seda oli täna vaja. Ma ei muutunud liiga emotsionaalseks. Alustasin küll kaotusega, aga sisendasin endale, et tegu on alagrupiformaadiga ning mul tekib veel võimalusi. Olen kindlasti poolfinaaliks paremini valmis kui 2015. aastal," rääkis Muguruza.

Poolfinaalis kohtub Muguruza teise hispaanlanna Paula Badosaga. Kontaveidi poolfinaali vastane saab selgeks homme, kui omavahel heitlevad valgevenelanna Arina Sabalenka ja kreeklanna Maria Sakkari.