A-alagrupi viimases vooru eel oli nii Portugalil kui ka Serbial võrdselt 17 punkti, kuid parem väravate vahe andis eelise portugallastele. Nii piisas Portugalile koduväljakul edasipääsu tagamiseks ka viigist.

Portugallaste jaoks algas kõik hästi ning juba 2. minutil viis Renato Sanches nad juhtima. 33. minutil suutis Amsterdami Ajaxi äss Dušan Tadic aga seisu viigistada.

Portugal oligi edasipääsus kinni, kuid Aleksandar Mitrovici tabamus 90. minutil viis otse MM-ile hoopis serblased. Nii peab Portugal eesotsas Cristiano Ronaldoga nüüd MM-pääset jahtima läbi play-off’i. Serbia kogus lõpuks 20 ja Portugal 17 punkti.

Kui alagruppide võitjad kindlustavad MM-pääsme, siis kõigi kümne grupi teise koha omanikud ja kaks edukamat Rahvuste liiga alagrupivõitjat (maha arvestatakse koondised, kes pääsevad MM-ile valiksarja kaudu) mängivad märtsis play-off’is. 12-st play-off’i jõudnud Euroopa koondisest pääsevad MM-ile ainult kolm.

A-alagrupi teises kohtumises alistas Iirimaa võõrsil 3:0 Luksemburgi.

Otse MM-ile pääseja selgus ka B-alagrupis, kus Hispaania alistas otsustavas kohtumises 1:0 Rootsi. Kohtumise ainsa värava lõi Alvaro Morata 86. minutil.

Hispaania võitis 19 punktiga alagrupi ning kindlustas pääsme Kataris toimuvale MM-ile. Rootsi jätkab märtsis mängudega play-off’is.

B-alagrupi teises kohtumises tegid Kreeka ja Kosovo 1:1 viigi.