Valitsev maailmameister Lewis Hamilton (Mercedes) pidi tagatiiva reeglite rikkumise eest sprindisõitu alustama viimaselt kohalt. Britt kerkis viiendaks, aga mootori vahetamise eest saadud viiekohaline karistus tähendas, et ta startis põhisõidule kümnendana.

Karjääri ühe vingema võistluse teinud Hamilton tõusis kiiresti esikolmikusse ning võistluse lõppfaasis õnnestus tal mööduda ka Verstappenist. Verstappen suutis mitu rünnakut eelnevalt tõrjuda, kuid lõpuks oli Hamilton tema jaoks liiga kiire.

Võistlust teiselt kohalt alustanud Red Bulli piloot Verstappen kerkis stardiga liidriks, kuid lõpuni ta seda kohta hoida ei suutnud. Esimesena alustanud Valtteri Bottas (Mercedes) lõpetas Sao Paulo GP kolmandana.

Viimaseks ringiks pehmed rehvid alla pannud ja niimoodi kiireima ringi enda nimele haaranud Sergio Perez (Red Bull) lõpetas võistluse neljandana. Esikuuikusse mahtusid veel Ferrari rooli keeravad Charles Leclerc ja Carlos Sainz jr.

Kolm etappi enne hooaja lõppu on MM-sarja üldliidriks Verstappen 332,5 punktiga, teine on Hamilton 318,5-ga ja kolmas Bottas 203-ga.

Sel hooajal on sõita jäänud veel Katari, Saudi Araabia ja Abu Dhabi GP-d.