Olles avamängus Iga Swiatekile nii kõvasti säru teinud, et poolatar enne matšpalli suisa nutma hakkas, pidi Sakkari (WTA 6.) täna tunnistama maailma kümnenda reketi Paula Badosa 7:6, 6:4 paremust.

Badosa juhtis avasetis 6:5 ning Sakkari oli oma servigeimis 40:30 peal, kui joonekohtunik Badosa piiripealse palli auti hõikas. Sakkari tagakäelöök enne kohtuniku hüüet maandus võrgus.

Badosa vaidlustas kohtuniku otsuse "kotkasilmaga" ning kordus näitas, et pall tabas tõepoolest joont. Teenekas pukikohtunik Kader Nouni andis punkti hispaanlannale. 40:40.

Sakkarile ei mahtunud pähe, kuidas nii! Kreeklanna arvates tulnuks punkt hoopis ümber mängida, kuid tegelikult tegi Nouni igati õige otsuse.


Delfi palus matšijärgsel pressikonverentsil Sakkaril olukorda enda vaatenurgast kirjeldada. "Kui ma vaidlen, siis ilmselgelt sellepärast, et ma arvasin, et ta tegi vale otsuse," valmistas antud otsus kreeklannale veel tund aega hiljemgi tuska.

"Arvan endiselt, et see oli vale otsus. Mõistan, et kõik teevad vigu. See, et ma temaga matši sellisel hetkel niimoodi rääkima pidin, ei tulnud kindlasti kasuks. See polnud väga kena."

Mängust endast rääkides kirus Sakkari oma servi, mille hoidmisega tal suuri raskusi oli. Badosal oli kasutada koguni 12 murdepalli, matšivõiduks piisas nendest kolme ära kasutamisest.

"Ilmselgelt oli see väga tasavägine matš. Arvan, et mu servis peitus põhjus, miks ma ei saanud rohkem võimalusi mäng võita. Üldiselt oli mõlema poolt väga kõrgetasemeline mäng. Kuigi ma kaotasin, annab see mulle mu viimaseks alagrupimänguks kõvasti enesekindlust," sõnas Sakkari.

Kuigi Badosal on sarnaselt Anett Kontaveidiga tabelis kaks võitu, pole selles alagrupis veel midagi otsustatud. Arina Sabalenka võidu korral Iga Swiateki üle teises voorus kindlustab Badosa grupi esikoha. Kui Swiatek võitab Sabalenkat kolmes setis, on Badosa samuti poolfinaalis, kuid selgusetuks jääb veel, millise kohaga. Swiateki võit kahes setis tekitaks seisu, kus mõlemad selle grupi poolfinalistid selguksid viimases voorus.

"Ma pole võimalikke kombinatsioone näinud. Tean vaid, et annan endale parema võimaluse edasipääsuks, kui oma järgmise matši võidan. Kavatsen vaid sellele keskenduda. Miski muu pole hetkel oluline," ütles Sakkari.

Badosa kommenteeris oma võitu järgmiselt: "Oli raske matš. Servisin hästi ja võitlesin iga punkti pärast. Püsisin agressiivsena, liikusin hästi. Võti peitus tähtsatel hetkedel, kus ma olin julge ja mängisin hästi."

Badosa jaoks olid tänased olud taaskord midagi uut. Ta polnud varem saanud siin päeval mängida, tuul puhus, vastane oli uus. "Kui ma sooja tegin, siis mu esimene mõte oli: "Jumal küll, nii palju asju, millega kohenama peab! Mängin päeval, tuul paneb palli veel rohkem lendama, ma ei tunne oma vastast, mängin poolfinaali nimel. Nii palju asju!"

"Aga olen väga uhke, et selle kõik läbi tegin. Sain nendest mõtetest võitu. Olen rahul, et suutsin head taset hoida," lisas Badosa.