Belgia on MM-valiksarja Euroopa E-alagrupi kindel liider. Belglased pole ainsana kaotust pidanud tunnistama, kui Punastel Kuraditel (Belgia koondislaste hüüdnimi, The Red Devils - K.R.) on tabelis viis võitu ja üks viik. Väravatevahe on muljetavaldav 21:4. Belgia kaotas punkte vaid märtsikuises mängus Tšehhiga, mis lõppes 1:1 viigiseisul.

Katari MM oleks Belgiale juba viies järjestikune suurturniir, kuhu nad kvalifitseeruvad. Seeria algas 2014. aasta jalgpalli MM-iga, mille järel on belglased mänginud veel 2018. aasta maailmameistrivõistlustel ning kahel EM-il (2016 ja 2020).

Kuigi tabeliseisu vaadates on Belgia liidrikoht juba päris kindel, ei lähe belglased täna Eestile vastu sugugi väiksema motiveeritusega. "Tunne poleks ilmselt päris sama, kui esmakordselt finaalturniirile jõuaksime, aga kvaliftseerimine on alati ilus saavutus," rääkis Belgia koondise võtmemängija, keskväljamaestro Kevin De Bruyne reedesel pressikonverentsil.

"Riigi esindamine on alati au asi. Väga oluline on valikturniiridel hoida stabiilsust," jätkas Manchester City mängumees. "Rahvuste Liiga oli loomulikult pettumus, aga me väärime võimalust tähistada taas (suurturniirile jõudmist)." Belgia võidu puhul võib oodata staadionil suuremat pidu, sest esialgse informatsiooni kohaselt on mängu tulemas vaatama 36 000 pealtvaatajat.

De Bruyne viitas oktoobrikuisele Rahvuste Liiga finaalturniirile, kus Belgia kaotas poolfinaalis Prantsusmaale ja pronksimatšis Itaaliale.

Kes teenib teise koha?

E-alagrupis heitlevad teise koha ehk MM-i valikturniiri play-offi pääsemise nimel Tšehhi ja Wales. Mõlemal koondisel on koos 11 punkti, aga Tšehhi on pidanud ühe mängu enam. Wales läheb täna õhtul vastamisi Valgevenega ja võõrustab 16. novembril Belgiat. Tšehhit ootab 16. novembril kodus ees mäng Eestiga.

Eesti ja Valgevene jagavad grupis ära neljanda ja viienda koha. Eestil on neli punkti Valgevene kolme vastu, lisaks on Valgevenel üks kohtumine enam peetud. Valgevene jaoks lõppeb valiksari täna õhtul, kui kohtutakse Walesiga. Eesti mängib täna teatavasti Belgiaga ja tuleval teisipäeval Tšehhiga.