Pärast kvalifikatsiooni Hamiltoni masinat uurides leiti, et tema tagatiib ei vastanud DRS-i käivitamisel reeglile, mis puudutab tiiva kahe elemendi maksimaalset vahet. Kohtunikud mõõtsid vahe suuremaks kui maksimaalne lubatud 85 mm.

Kui Hamiltoni masina juures leitud reeglirikkumine saab ametliku kinnituse, tuleb inglasel alustada tänast sprindietappi viimaselt kohalt. Ei saa ka välistada, et karmima karistuse korral ei lasta inglast üldse starti.

Valitseva maailmameistri olukord on niigi keeruline, sest kuna tema masinal vahetati sel hooajal juba viiendat korda mootorit, tuleb tal põhisõidu stardirivis loovutada viis kohta.

Hamilton edestas eilses kvalifikatsioonis teise koha saanud lähirivaali Max Verstappenit (Red Bull) ülikindlalt ehk 0,438 sekundiga.

Uurimise all on ka Verstappeni tegevus, kes olevat rikkunud reeglit, mis sätestab, et pärast kvalifikatsioonivõistlust ei tohi autot remontida, reguleerida ega ülevaatust korraldada. Verstappen oli ajasõidu järel läinud üle vaatama nii enda masina kui Hamiltoni tagatiiba.

Enne nelja viimast etappi edestab liidrikohal asuv Verstappen Hamiltoni 19 punktiga.

Sprindivõistlus algab täna kell 21.30.

Kvalifikatsiooni tulemused: