Eesti mängis FIFA edetabeli esinumbriga septembri alguses Lilleküla staadionil. Toonase kohtumise võitsid külalised 5:2. Belglaste hispaanlasest loots Roberto Martinez meenutas mängueelsel pressikonverentsil eestlasi väga hea sõnaga.

"Nad on leidnud uue treeneri käe all saanud selguse, mida tuleb teha," kiitis Martinez Eesti koondise peatreeneri Thomas Häberli senist tööd. "Nad mängivad alati fantastilise keskendumisega. Vastastiimina tuleb olla vägagi teadlik nende kiiretest üleminekutest (kaitsest) rünnakule."

Martinez tõi eraldi välja Rauno Sappineni ja Henri Anieri ohtlikkuse. "Teame, et nad panevad homme meid kaitses proovile. Nad mängivad väga dünaamiliselt," jätkas Martinez. "Lisaks suudab (Konstantin) Vassiljev anda kvaliteetseid sööte ette."

"Üleüldse on nad väga dünaamiline võistkond," jätkas Martinez. "Viimati mängides lõid nad meile kaks väravat. Me küll suutsime ise palju olukordi luua, aga ka nemad tulevad sarnase mentaliteediga vastu. Pole vahet, kas nad mängivad kodus või võõrsil. Neil on alati selline mentaliteet. Nad said võõrsil Walesi vastu väga hea viigi kätte (Eesti võitles välja 0:0 viigi - K.R.). Peame homme mängima perfektselt, sest nad panevad meid kindlasti proovile."

Martinez avas veidi kaarte ka homse kohtumise osas. Septembrikuises kohtumises Eestile kaks väravat kõmmutanud Romelu Lukaku homme algkoosseisu ei kuulu. "Homme saab võimaluse Christian Benteke," teatas Martinez, et annab võimaluse 30-aastasele Crystal Palace'i ründajale end tõestada. Benteke pole Martinezi käe all alati põhitegijate sekka kuulunud. Näiteks 2018. aasta MM-ilt jäeti ta eemale, aga tänavusel EM-il oli ta koosseisus.

Küll aga on koondises tagasi keskväljamaestro Kevin De Bruyne, kes jäi vigastuse tõttu septembrikuisest mängust Eestiga eemale. Manchester Citys igapäevaselt leiba teeniv De Bruyne tunnistas täna, et ta ei vaadanudki toonast kohtumist. "Vaatasin lõppseisu, mis oli väga korralik," viitas ta 5:2 võidule.

Igapäevaselt Premier League'is ja Meistrite Liigas mängiv hinnatud poolkaitsja tõdes siiski, et pole keeruline Eestiga mängimisest motivatsiooni leida. "Ei ole raske, sest tahame võita igat mängu. Meie eesmärk on jõuda Katari MM-ile," sõnas ta. Kui Belgia homme võidab, on neil ka pilet MM-ile olemas.

Nimekatest mängijatest ei tee homme kaasa kaitsja Toby Alderweireld, kes seni igas kuues MM-valikmängus Belgia eest mänginud. Martinez selle pärast liialt ei muretsenud. "Olen kindel, et kes iganes homme võimaluse saab, suudab ta Tobyt asendada," rääkis kogenud peatreener.

Belgia ja Eesti kohtumises pannakse pall Brüsselis King Baudouin jalgpallistaadionil mängu kell 21.45.