Endiste maailma esireketite duellist väljus võitjana Pliškova, kes võidutses numbritega 4 : 6, 6 : 2, 7 : 6 (6).

Matšis nähti kokku seitset servimurret, millest neli tegi tšehhitar. Pliškova lõi 8 serviässa ja tegi 9 topeltviga, Muguruzal kogunes ässasid 9 ja topeltvigu 3. 20 äralöögi kõrval tegi Pliškova 34 lihtviga, Muguruza sai kirja 23 äralööki ja 33 lihtviga.

Esimesed kaks matšpalli olid Pliškoval kasutada Muguruza pallingul seisul 5 : 4, kuid Muguruzal õnnestus otsustav sett viia kiiresse lõppmängu, kus Pliškova sai kolmanda matšpalli seisul 6 : 5. Neljandalt matšpallilt õnnestus tal lõpuks võtta Muguruza vastu karjääri 9. võit. Hispaanlannale on ta kaotanud vaid kaks matši.

Kontaveidi järgmine vastane on Pliškova see mäng toimub reedel Eesti aja järgi kell 22. Neljapäeval kell 22 saab Delfi TV vahendusel kaasa elada teise alagrupi avamatšile Maria Sakkari ja Iga Swiateki vahel, reedel kell 3.30 varahommikul kanname üle Arina Sabalenka ja Paula Badosa kohtumist.

Mängujärgsed kommentaarid:

"See oli väga raske matš meile mõlemale. Lõpuks sai määravaks üks punkt, sest me jõudsime kiiresse lõppmängu ning ma päästsin mitu matšpalli. See oli kindlasti valus kaotus," rääkis Muguruza pressikonverentsil.

"Siin mängida pole lihtne, kuigi ma tundsin end tegelikult hästi. Võitlesin nii, kuis suutsin. Olen asjaolusid arvestades oma mängu üle uhke. Armastan seda publikut. Isegi kui ma pidin palju kannatama, tundsin end energilisena ning motiveerituna, et saan Mehhikos mängida. Alagrupiturniir jätkub."

Pliškova: "Esimene sett polnud minu poolt parim. Aga suutsin oma mängu pisut parandada. Mu serv oli teises setis muidugi imeline, sain esimeselt servilt palju tasuta punkte. Kolmas sett oli juba tõsine võitlus, kus said määravaks vaid paar punkti. Muidugi oli mul ka õnne. Mul oli liiga palju võimalusi, mida ma ära ei kasutanud, aga olen rahul, et see lõpuks nii läks."