Viimati pääses 2014. aasta karikavõitja Viljandi finaalnelikusse kolm aastat tagasi.

Viljandis peetud kohtumise eel liiga suuri pingeid meeskondadel kahtlemata polnud, sest avamängust oli kodumeeskonnal tosinaväravaline edu. Platsil oli ohtralt Eesti koondise särki kandnud mehi, ehkki hiljuti MM-valikturniiril edasipääsu kindlustanud mulkidega võrreldes jäi Põlva/Arcwoodi pallurite viimane koondisemäng kuue aasta taha.

Kohtumine algas resultatiivselt, aga kui nelja minutiga pommitati tabloole seis 3:2, siis järgmise kuuega lisandus vaid üks värav. Häid tõrjeid demonstreerisid nii Rasmus Ots kui ka Kristjan Kukk, ent palju tehti ka söödu- ja viskepraaki.

Vahepeal kippus mäng kujunema Kristo Voika ja Raido Peedomaa viskevõistluseks, sest kui Viljandi juhtis 8:5, oli mõlema mehe arvel juba neli väravat. Aleksander Pertelson viis võõrustajad 10:5 ette, aga Priit Jõks vastas kahe tabamusega ning Margo Piksööt vähendas karistusviskest vahe kahele väravale.

Siis põgenes Viljandi mitme Ott Variku kiirrünnaku ja Hendrik Koksi täpsete visete toel eest ning sai puhkepausiks 18:10 edu. Teisel pooltunnil vahetasid mõlemad meeskonnad väravavahte, kusjuures puurilukkude vanusevahe kärises drastiliselt – Kaidar Keres on 17-, Sander Sõrmus aga 51-aastane.

Mänguliselt muutust ei toimunud, Oliver Ruut kasvatas vahe esmakordselt kümne väravani ning väiksemaks põlvalased seda mängida ei suutnud. Korrektse kohtumise, kus kohtunikud jagasid vaid ühe kaheminutilise karistuse, võitis Viljandi 42:22 ning edenes koondtulemusega 72:40 poolfinaali.

Voika viskas võitjate kasuks kaheksa, Ruut kuus ning Koks, Pertelson ja Mikk Varik viis väravat. Põlva/Arcwoodi poolel olid täpsemad Peedomaa seitsme, Jõks kuue ja Piksööt nelja tabamusega.

Eesti karikavõistluste viimased veerandfinaalid:

11.11. 19:00 Valga Käval – Põlva Serviti (avamäng 13:59)

16.11. 18:00 HC Tallinn – Põlva Coop (avamäng 26:20)