Sabalenkat on varem peetud pigem vaktsiiniskeptikuks, sest ta on avalikult rääkinud, et talle valmistab muret, et need on kiiruga valmis tehtud ning ta ei tea, milline talle parim oleks.

"Ma arvan, et ma olen nüüd kõik selgeks mõelnud, sest ma sain Miamis Johnson & Johnsoni vaktsiini," ütles 23-aastane Sabalenka pressikonverentsil. "Loodetavasti see kaitseb mind, sest ma ei taha enam karantiini jääda. See ei ole kuigi lõbus."

Sabalenka rääkis, et haigestus koroonaviirusesse eelmisel kuul ning oli esimesed neli päeva täiesti siruli maas.

"Neli päeva olin ma väga haige. Ma ei suutnud liigutadagi. Pärast nelja päeva jätkus karantiin. Võibolla kuuendal päeval sain alles välja minna ja natuke sörkida, aga rohkem mitte. Ma jäin oma ruumi kümneks päevaks. Ma tegin seal natuke trenni, aga see ei olnud piisav. Ma ei tundnud maitset, ma ei tundnud lõhna. Ei olnud väga imeline aeg," lausus ta.

Koroonaviiruse pärast pidi Sabalenka loobuma oktoobri alguses kõrgetasemelisest Indian Wellsi turniirist. Positiivse koroonaproovi andis ta Miamis, kuhu oli läinud pärast US Openil poolfinaali jõudmist järgmisest suureks jõuprooviks valmistuma.

Mängupausilt naases Sabalenka oktoobri lõpus Moskva turniiril, kus kaotas teises ringis venelannale Jekaterina Aleksandrovale.

WTA aastalõputurniiril loositi Sabalenka ühte alagruppi kreeklanna Maria Sakkari, poolatari Iga Swiateki ja hispaanlanna Paula Badosaga.

Jaga
Kommentaarid