"Eile lamasin põrandal, kallistasin oma koera ja lihtsalt nutsin. See oli vist esimene kord kahe-kolme aasta jooksul niimoodi nutta," tunnistab Svahn Expressenile.

Üheksa nädalat tagasi opereeriti rootslannal õlga ning tänaseks on selge, et Svahn ei jõua Pekingi olümpiaks taastuda. Tõsise õlatrauma sai ta juba veebruari alguses Ulricehamni maailma karika etapil, kui kukkus raskelt.

Rootsi rahvusmeeskonna mänedžer Anders Byström oli üks neist, kes sai teisipäeval Svahnilt ja arstidelt teada, et rootslannal jääb Pekingis võistlemata.

"Kahjuks oli see oodatud, kuid see on muidugi väga kurb. Me kaotame suurepärase meeskonnakaaslase ja loomulikult suurepärase medalilootuse olümpial," ütles Byström.

Kuidas see rahvuskoondist mõjutab? "Meil ​​on ülitugev meeskond, mille üle võib õnnelik olla, kuid sellel on negatiivne mõju ka seetõttu, et ta [Svahn] on tõesti hea meeskonnakaaslane. Ta annab teistele energiat ja saab kõigiga väga hästi läbi. Aga meil on teisigi, kes uksele koputavad ja kes tahavad olla maailma parimad, nii et ilmselt on see võimalus ka neile," sõnas Byström.

Svahn võitis vaatamata oma noorele eale juba 2019/20 MK-hooajal sprindis üldesikoha. Mullu oli ta MK-sarja parim U23 vanuseklassis ja sprindis kolmas.