Väidetavalt on Xavi paika pannud ka ranged reeglid, millele mängijad peavad edaspidi alluma. Xavi sõnul on esmatähtis jalgpall ja alles seejärel võib mõelda teistele tegevustele. Esimesena sai Xavi karme reegleid tunda kogenud keskkaitsja Gerard Pique.

Pique pidi järgmisel nädalal andma teleintervjuu El Horminguero jutusaates Pablo Motosele, kuid COPE teatel pidi ta selle nüüd tühistama. Põhjuseks Xavi seatud piirangud intervjuude andmisele.

34-aastane Pique on läbi karjääri jaganud lahkelt intervjuusid ning väljendanud oma arvamust. Nüüd tuleb tal selles osas ilmselt mõneks ajaks tagasi tõmmata. Pique on praegu vigastuse tõttu väljakult eemal, kuid ta oli Xavi esitlemisel kohal.

„Minu eesmärk ei ole olla karm. Kõige tähtsamad on kord ja reeglid. Nii on igas ettevõttes. Kui ma olen allunud reeglitele, siis on mul läinud hästi. Kui reeglid on aga puudunud, siis on ka asjad halvasti läinud. Seega tuleb paika panna reeglid ja neid ka täita,” olevat Xavi meeskonna kogunemisel mängijatele öelnud.

Xavi sõlmis Barcelonaga kahe ja poole aasta pikkuse lepingu. Barcelona senine hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude. Hispaania liigas hoiavad nad 17 punktiga üheksandat kohta. Meistrite liigas on Barcelona nelja vooru järel E-alagrupis teisel kohal kuue punktiga.